Στο «ναδίρ» η απορροφητικότητα της «Διοικητικής Μεταρρύθμισης»


Ενώ ο εκσυγχρονισμός του Δημοσίου τίθεται ως μείζον στόχος στη δεδομένη συγκυρία, η απορροφητικότητα του επιχειρησιακού προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2009-2013» δεν ξεπερνά το 13%, όταν ο μέσος όρος της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ είναι 41%.
Αυτό γνωστοποίησε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μανούσος Βολουδάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αφήσει και αιχμές για τους προκατόχους του στο υπουργείο.  

Ο αρμόδιος υφυπουργός δήλωσε πως έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, από εδώ και πέρα, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα θα εντάσσονται μόνον έργα ουσίας. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε η ένταξη έργου, ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και προβολής για την ισότητα των φύλων, το οποίο εμφανίζει μηδενική απορροφητικότητα.  

Ο κ. Βολουδάκης γνωστοποίησε ακόμη ότι υπάρχει κίνδυνος απένταξης έργων ύψους 160 εκατ. ευρώ. Παράλληλα η κυβέρνηση έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» να χρηματοδοτηθούν προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας των νέων και στήριξης των παιδικών σταθμών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο