Με το σύνθημα «Πάμε ξανά, πάμε μπροστά, δεν σταματάμε» ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκλεισε την προεκλογική περίοδο με ομιλία του στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε για μια ακόμη φορά ότι δεν ήταν και δεν είναι στις προθέσεις του οι πρόωρες εκλογές και για αυτό ζητεί ψήφο ευθύνης από κάθε πολίτη, προκειμένου να δοθεί μια καλή απάντηση στο δίλημμα αν συνεχίζουμε μπροστά με αλλαγές ή θα οπισθοχωρήσουμε σε περιπέτειες.

«Δεν είχα σκοπό να κάνω εκλογές, αλλά θα κάνω αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες, αν συνεχιστεί η αντιπατριωτική απόπειρα της ενότητας του λαού», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι εθνικοί στόχοι που έχει μπροστά της η κυβέρνηση είναι δύο: ο στόχος της σωτηρίας της χώρας και ο στόχος της ανόρθωσής της και κατηγόρησε την αντιπολίτευση και κυρίως την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπονομεύει αυτή την εθνική προσπάθεια και επιχείρησε να αλλοιώσει το νόημα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Επίσης, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι ποτέ δεν ανέλαβε θαρραλέα τις ευθύνες της για το σημείο που βρέθηκε η χώρα. Αντί για αυτό, όπως τόνισε, λιποτάκτησε για να αφήσει τη βόμβα να σκάσει στα χέρια του ΠΑΣΟΚ και την κατηγόρησε ότι δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία με διχαστικά συνθήματα και επικίνδυνα διλήμματα.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν έχουν το θάρρος, αν το πιστεύουν, να ζητήσουν από την κυβέρνηση να φύγει γιατί καταστρέφει τη χώρα. «Αντίθετα», πρόσθεσε, «έρχονται εκ των υστέρων, εκ του ασφαλούς και εκ του πονηρού, κρύβονται πίσω από μισόλογα, φοβούνται και περιμένουν να ερμηνεύσουν την ψήφο του ελληνικού λαού ως καταδίκη της κυβέρνησης».

Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει στην περιφέρεια Αττικής και στους δήμους "πρόσωπα σπαθιά, ικανά και με κέφι, φαντασία και τσαγανό για να αλλάξουν την Αθήνα και την Αττική", ενώ αναγνώρισε ότι εκ των πραγμάτων οι εκλογές αυτές έχουν και μία καθαρά πολιτική διάσταση. Γι' αυτό, όπως τόνισε, δεν αρνείται ότι οι πολίτες πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα στις εκλογές αυτές, να στείλουν ένα μήνυμα αλλαγής και ελπίδας για τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως «αν είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια όσα έκανε η κυβέρνηση μέσα σε ένα χρόνο δεν θα υπήρχε ανάγκη ούτε για μνημόνια, ούτε να κοπούν μισθοί και συντάξεις» και υπογράμμισε ότι η έξοδος από την επιτήρηση δεν μπορεί να γίνει ούτε με μαγικές λύσεις και άσους στο μανίκι, ούτε με ψευτοπαλικαρισμούς.