Για «πρωτοφανή φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα», την ώρα που συγκυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζονται να «σερβίρουν στον λαό τις περικοπές-δηλητήριο σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα» κάνει λόγο το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του.

Το ΚΚΕ υπενθυμίζει ότι τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν λάβει εκτός από το ΕΤΑΚ 2009 και το ΦΑΠ 2010 και 2011, τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ οι οποίοι εκτός των φόρων για Δήμους, ΕΡΤ ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) και ΥΚΩ, περιλαμβάνουν και την 1η δόση του Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) «δηλαδή του χαρατσιού της ΔΕΗ για το 2012».

«Η κυβέρνηση, κάτω από το βάρος των λαϊκών αντιδράσεων και της οργανωμένης άρνησης πληρωμής του χαρατσιού, αναγκάστηκε να κάνει τακτικίστικους ελιγμούς για το χαράτσι της ΔΕΗ, όπως η πληρωμή του χαρατσιού σε δόσεις και η δυνατότητα αποσύνδεσής του από το λογαριασμό και πληρωμής του μέσω των εφοριών» επισημαίνει το ΚΚΕ.

Υπογραμμίζει ωστόσο, ότι «οι ελιγμοί αυτοί δεν το κάνουν λιγότερο εξοντωτικό και απαράδεκτο», ενώ «η περιβόητη κατάργηση του χαρατσιού από το 2013 δεν σημαίνει και ελάφρυνση του λαού, αφού θα ενσωματωθεί στο νέο, ενιαίο τέλος για τα ακίνητα, όπου θα φορολογούνται ακόμη και τα αγροτεμάχια, εντός και εκτός σχεδίου πόλης».

«Το χειμώνα που έρχεται θα αυξηθούν δραματικά τα νοικοκυριά, οι πολυκατοικίες, ακόμη και τα σχολεία, που θα μείνουν χωρίς θέρμανση, αφού η εξομοίωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης, θα εκτοξεύσει το ήδη ακριβό πετρέλαιο 40% πάνω» προειδοποιεί το ΚΚΕ.