Συνθήκες «μετωπικής» σύγκρουσης δημιουργούνται στη ΔΗΜΑΡ εν όψει της αποσαφήνισης του προγράμματος των 11,9 δισ. ευρώ, καθώς βουλευτές της εμφανίζονται αποφασισμένοι όχι μόνο να καταψηφίσουν το πακέτο των μέτρων, μα και να συγκροτήσουν διακριτό ρεύμα εντός του κόμματος, κάνοντας έτσι τα σενάρια της διάσπασης να «φουντώνουν».

Το κίνημα των τριών

Με αναφορές στο καταστατικό της ΔΗΜΑΡ, ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, δήλωσε πως μαζί με τους συναδέλφους του, Μάριο Βουτσινά και Οδυσσέα Βουδούρη, συστήνουν ρεύμα κατά των μέτρων. Δίνοντας το στίγμα των προθέσεων των τριών, ο κ. Μιχελογιαννάκης παρεμβαίνει ανοικτά και δημόσια, την ώρα που στη ΔΗΜΑΡ υπάρχει διχογνωμία για το αν θα πρέπει να επιβληθεί ρήτρα εσωκομματικής πειθαρχίας σε ό,τι αφορά την ψήφιση των μέτρων.

«Είναι διχασμένη η ΔΗΜΑΡ, εντός των προσεχών ημερών 3 βουλευτές 18 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και 23 άλλα μέλη τοπικών οργανώσεων θα κάνουμε πανελλαδική συνδιάσκεψη ως ρεύμα για να εξηγήσουμε τη διαφορετικότητά μας» υπογράμμισε ο κ. Μιχελογιαννάκης, προκαλώντας, κατά πάσα πιθανότητα, βαθειά ανησυχία στον Φώτη Κουβέλη και τους επιτελείς του.

Από εσωτερική αντιπολίτευση στον ΣΥΝ, ηγετική ομάδα στη ΔΗΜΑΡ

Η αλήθεια είναι ότι ο κορμός της ΔΗΜΑΡ προέρχεται από ένα κόμμα, τον Συνασπισμό, όπου υπήρχε καταστατικά κατοχυρωμένη ύπαρξη διακριτών τάσεων. Βέβαια, το ρεύμα του Φώτη Κουβέλη, ιδιαίτερα έπειτα από την αποχώρηση του Νίκου Κωνσταντόπουλου από την ηγεσία του ΣΥΝ, υπήρξε μειοψηφικό. Τώρα, ο κ. Κουβέλης είναι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και οι στενοί συνεργάτες του, άλλοτε εσωτερική αντιπολίτευση, κομματικοί κυρίαρχοι. Είναι ζητούμενο λοιπόν το αν και πως η ηγετική ομάδα της ΔΗΜΑΡ θα διαχειριστεί την οψίμως ανακύψασα εσωκομματική πολυφωνία.

Παναγιώτης Σκευοφύλακας