«Το σίριαλ με τις δήθεν επαπειλούμενες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων συνεχίζεται με πλήθος διαρροών από την Συγκυβέρνηση και με την διάδοση αντικρουόμενων πληροφοριών από συγκεκριμένα φερέφωνα» υπογραμμίζουν με ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Όπως επισημαίνεται από την υπεύθυνη του τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, «όλη τους η προσπάθεια εστιάζεται στο να πείσουν την κοινή γνώμη ότι κάνουν δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα για να μπορέσουν στη συνέχεια να πανηγυρίσουν την μεγάλη νίκη της Συγκυβέρνησης, η οποία με την σωτήρια παρέμβασή της θα έχει καταφέρει να αποτρέψει τις απολύσεις ».

Ακόμη, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρατηρεί ότι η «Συγκυβέρνηση γνωρίζει εδώ και καιρό το περιεχόμενο της έκθεσης της Τρόικα… Παρ’ όλα αυτά η Συγκυβέρνηση συνεχίζει να παίζει θέατρο σκιαμαχώντας. Όλοι αυτοί οι θεατρινισμοί εντάσσονται σε ένα συντονισμένο σχέδιο παραπληροφόρησης και εκφοβισμού της Συγκυβέρνησης» η οποία όπως τονίζεται «απειλεί με απολύσεις τους δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να μην εξεγερθούν κατά των νέων μειώσεων μισθών που πρόκειται να τους επιβάλει μαζί με την Τρόικα».

«Ο κ. Σαμαράς όσα γκολ και να βάλει σε άδειο τέρμα, ας γνωρίζει πως δεν μπορεί να μηδενίσει τα αυτογκόλ που έχει ήδη σημειώσει σε βάρος της Ελλάδας», καταλήγει η ανακοίνωση.