Την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία για το πακέτο μέτρων των 11,6 δισ. ευρώ εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας σε ημερίδα που πραγματοποίησε το ΙΚΑ με θέμα τη «Νέα Οργανωτική Δομή του ΙΚΑ ΕΤΑΜ».
«Συμμερίζομαι και κατανοώ τη διάχυτη ανησυχία της κοινωνίας καθώς τα όρια αντοχής της έχουν εξαντληθεί», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση και οι πολιτικοί αρχηγοί καταβάλλουν εργώδη προσπάθεια και διαπραγματεύονται, προκειμένου τα μέτρα να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαια και αποτελεσματικά. Είμαι αισιόδοξος ότι μέσα στα περιθώρια του χρόνου που απομένει θα υπάρξει σύγκλιση και συμφωνία», ανέφερε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση τα μέτρα θα είναι δύσκολα. Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελούν το διαβατήριο για την παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη και στο ευρώ».

«Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι πλέον κατανοούν ότι αυτή η κυβέρνηση αποτελεί την τελευταία ελπίδα για τη χώρα, καθώς και ότι οι αποφάσεις είναι αναγκαίες για να περάσουμε στην επομένη φάση της ανασυγκρότησης της οικονομίας και της πατρίδας μας», κατέληξε ο κ. Βρούτσης.