«Μήνυμα» στην τρόικα έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, λέγοντας ότι αν το πακέτο αυτό έχει την κοινωνία απέναντι, δεν θα αντέξει αυτή η κυβέρνηση. Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η τρόικα μπορεί να μην μας εμπιστεύεται λόγω του παρελθόντος, αλλά «πρέπει να καταλάβει  ότι τίποτα δε μπορεί να γίνει ερήμην της κοινωνίας. Δηλαδή, αν το πακέτο αυτό έχει την κοινωνία απέναντι, δεν θα αντέξει αυτή η κυβέρνηση. Και ο στόχος είναι να μείνει, να διατηρηθεί αυτή η κυβέρνηση. Οφείλουν να το καταλάβουν οι εταίροι μας».

Ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ συμπλήρωσε ότι «εμείς είμαστε σε μια φάση, που επιμένουμε ότι πρέπει να διασωθούν συγκεκριμένα πράγματα, που σχετίζονται με το ΕΚΑΣ, με τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων, με τις χαμηλές συντάξεις και με τα όρια ηλικίας. Νομίζω ότι αυτά είναι τα τέσσερα μεγάλα αγκάθια, αυτά που παλεύουμε εμείς, από τη δική μας πλευρά».

Ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε πως τα μέτρα δεν είναι πιθανό να κλείσουν έως την Κυριακή, είπε ότι δεν έχουν οριστικοποιηθεί από ποιο ύψος θα αρχίσουν περικοπές στις συντάξεις, αλλά και τα οφέλη από την αύξηση των ορίων ηλικίας.

Σχολιάζοντας τη στάση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέα Βουδούρη και Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι στο κόμμα του δεν υπάρχει διαδικασία διαγραφής και πως οι ίδιοι θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με τη ΔΗΜΑΡ αν έχουν πρόβλημα, ενώ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για δηλώσεις τους, που στρέφονται κατά του Φώτη Κουβέλη.

«Το θέμα είναι, όλοι να έχουμε την αίσθηση των μέτρων και των μεγεθών μας. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία και βεβαίως δεν γίνεται πολλές φορές, με τον λόγο μας να θέτουμε σε αμφισβήτηση ακόμα και τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος. Πρέπει όταν μιλάμε για τον πρόεδρο του κόμματος και πολύ περισσότερο για τον κ. Κουβέλη, να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί», τόνισε.