«Εφιαλτικό» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί επιλογή για την ελληνική κυβέρνηση.

Μιλώντας στη διάσκεψη της Χριστιανοδημοκρατικής Διεθνούς, που πραγματοποιείται στη Ρώμη ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «δίνουμε όλοι αγώνα με τον ίδιο στόχο, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ελευθερία. Η ελευθερία, η ελεύθερη αγορά, η ευημερία, η δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη είναι τα κύρια στοιχεία της ταυτότητάς μας και του συνολικού μας μέλλοντος».

«Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς δημοκρατία και δεν υπάρχει δημοκρατία και ευημερία χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος, απευθυνόμενος στα μέλη της Χριστιανοδημοκρατικής Διεθνούς, υπογράμμισε ότι δίνεται μια μεγάλη μάχη κατά του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού, κατά κάποιων ανθρώπων που βάλλουν ενάντια στον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και στην κοινωνία.

Ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ότι ο λαός έχει αποφασίσει να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να καταπολεμήσει τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό.

«Κάποιοι έκαναν λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικός εφιάλτης, διότι η κερδοσκοπία θα χτυπούσε τον επόμενο αδύναμο κρίκο» είπε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα διανύει το πέμπτο κατά σειρά έτος ύφεσης και πρόσθεσε ότι στο διάστημα αυτό χάθηκε το 20% του ΑΕΠ της χώρας, όμως υπογράμμισε ότι οι Έλληνες εννοούν να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους.

«Παράλληλα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, «πρέπει να στηριχθεί η ανάκαμψη και η κοινωνική συνοχή». Τέλος, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να καλύψει το κενό αξιοπιστίας και ότι με μέτρα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η προστασία της κοινωνικής συνοχής και με την όσο πιο δυναμική γίνεται προσπάθεια των Ελλήνων θέλει να μετατρέψει την κρίση σε επιτυχία. «Η ανάκαμψη της Ελλάδας θα ήταν μοντέλο δημοκρατίας, επιτυχίας και ελευθερίας για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, σας στέλνουμε μήνυμα ελπίδας» κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι από τον οποίο και απέσπασε εύσημα για το έργο της ελληνικής κυβέρνησης. 
TAGS