Τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για τη συμμετοχή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στο σχέδιο περιστολής των δημόσιων δαπανών παρουσίασε αντιπροσωπεία του κόμματος στον Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Συγκεκριμένα πρότειναν μετάθεση πληρωμής εξοπλιστικών προγραμμάτων στο μέλλον και ακύρωση νέων παραγγελιών, αξιοποίηση πεπαλαιωμένου εξοπλισμού με πώλησή του σε ενδιαφερόμενες τρίτες χώρες και αναδιοργάνωση δομών λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων κατά το πρότυπο της διάρθρωσης των ΗΠΑ και Ισραήλ.

Επίσης στις προτάσεις συμπεριλαμβάνεται το κλείσιμο και άλλων στρατοπέδων που δεν συντελούν στην επίτευξη καλύτερης επιχειρησιακής κατάστασης και η μείωση των δαπανών για το ΝΑΤΟ και μείωση των στρατιωτικών αποστολών στο εξωτερικό.

Συμφωνία υπήρξε στο ότι δεν μπορούν να μειωθούν τα ειδικά μισθολόγια των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς ήδη αυτά είναι εξαιρετικά χαμηλά.

Επιπλέον και οι δύο πλευρές συμφωνησαν ότι τα όποια μέτρα υιοθετηθούν τελικά, δεν θα πρέπει να επηρεάσουν ούτε κατ’ ελάχιστο την επιχειρησιακή και αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.