Η προώθηση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με την Ελλάδα και η προώθηση των επενδύσεων στη χώρα μας αποφασίστηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Σικάγο αλλά και στη Βοστώνη.
Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο «αύριο ξεκινάει το πολιτικό και διπλωματικό πρόγραμμα των επαφών στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε., όπου θα κυριαρχήσουν βεβαίως ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συνάμα δε, και είναι μία από τις βασικές μας προτεραιότητες, η προώθηση των δικών μας θέσεων, σε ό,τι αφορά τα εθνικά μας θέματα, όπως το Κυπριακό και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ».

Στο πλαίσιο αυτό όπως είπε θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη, με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τον κ. Μπαν κι- Μουν. Θα ακολουθήσουν επαφές με τον κ. Νίμιτς και πολλές διμερείς επαφές με συναδέλφους Υπουργούς Εξωτερικών, περίπου 15 χωρών.

«Το πρόγραμμα αυτό εξελίσσεται, θα είναι μία ιδιαίτερα πλούσια σε δραστηριότητες, από διπλωματικής και πολιτικής πλευράς, εβδομάδα στην Νέα Υόρκη, όπου πιστεύουμε ότι σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία και με την κρίση να βαραίνει στους ώμους μας, θα έχουμε την ευκαιρία να σπάσουμε τον πάγο και να ανοίξουμε και πάλι διάπλατα τις πόρτες για να μπορέσει η χώρα μας να κινηθεί με αυτοπεποίθηση και σιγουριά στο διεθνές περιβάλλον, θυμίζοντας το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει τόσο στο γεωπολιτικό μας περιβάλλον αλλά και στην Ευρώπη» κατέληξε ο υπουργός.