Δριμεία επίθεση στα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού.
Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η συγκυβέρνηση τραβά τη σκανδάλη σε όποιον φτωχό και αδύναμο κλειδώνει στο στόχαστρο της, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να κινητοποιηθεί εκ νέου ο λαός καθώς προέβλεψε ότι αναμένεται να ανακοινωθεί ένα πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πακέτο μέτρων.

 «Η αμείωτη αγωνιστική παρουσία του λαού μας δεν ήταν ποτέ μάταιη. Έχει φέρει καρπούς. Ανέτρεψε τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. Τώρα μπορούμε ακόμα περισσότερα. Απέναντι σε μια ασταθή τρικομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Που κλυδωνίζεται σε κάθε ονομαστική ψηφοφορία. Όπως προχθές. Με τις 151 ψήφους για τα λιμάνια. Όπως όταν αναγκάστηκε να αποσύρει τον κατάπτυστο εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη SIEMENS. Όλες και όλοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τη καταστροφή. Και θα το κάνουμε.», είπε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φοβηθεί την επίθεση λάσπης και δεν θα επιτρέψει η πολιτική ζωή να λειτουργήσει με όρους υποκόσμου.

Τέλος, τόνισε ότι το κόμμα έχει τρία μεγάλα στοιχήματα να κερδίσει:

1.Την οργάνωση της κοινωνικής αντίστασης στην επέλαση της βαρβαρότητας και στα νέα μέτρα
2. Την οργανωτική του ανασυγκρότηση και τη μετεξέλιξή του σε ενιαίο δημοκρατικό και πλουραλιστικό φορέα
3. Την οργάνωση της αλληλεγγύης μέσα στο κοινωνικό ιστό που συντρίβεται.