Ένα βήμα πριν τη διάσπαση βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ μετά την κατηγορηματική άρνηση (τουλάχιστον) τριών βουλευτών της να καταψηφίσουν τα οικονομικά μέτρα και την εξαγγελία δύο από αυτούς να ιδρύσουν τάση εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, δέχεται διαφορετικές εισηγήσεις για την αντιμετώπιση των Οδυσσέα Βουδούρη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Πάρι Μουτσινά, οι οποίοι δήλωσαν κατηγορηματικά και δημοσίως ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν τα μέτρα.

Ταυτοχρόνως, οι κ. Βουδούρης και Μιχελογιαννάκης εξήγγειλαν τη συγκρότηση εσωκομματικής τάσης η οποία θα πάρει «σάρκα και οστά» στις 7 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή μελών της ΚΕ και στελεχών τοπικών οργανώσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την τάση θα συνταχθεί και ο κ. Μουτσινάς. Αρχικώς ο κ. Κουβέλης σκεφτόταν να μην θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας και με τον τρόπο αυτό να αποφύγει τον σκόπελο.

Με την συγκεκριμένη πολιτική, συμφωνούν στελέχη της ΔΗΜΑΡ όπως οι Σπύρος Λυκούδης και Ανδρέας Νεφελούδης. Ωστόσο, ο υπεύθυνος διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ Νίκος Μπίστης τάχθηκε υπέρ του να τηρηθεί σκληρή κομματική πειθαρχία και στην περίπτωση που υπάρξουν βουλευτές οι οποίοι καταψηφίσουν, να προχωρήσουν σε διαγραφές.

Με την άποψη Μπίστη συντάχθηκαν οι Ανδρέας Παπαδόπουλος, Θόδωρος Μαργαρίτης και Γιάννης Μεϊμάρογλου και νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Φώτης Κουβέλης άρχισε να γέρνει υπέρ της άποψης να υπάρξει ενιαία κομματική στάση και πειθαρχία.

Αν τελικά υιοθετηθεί η σκληρή γραμμή, δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε διάσπαση. Απλά αυτή την ώρα δεν μπορεί να εκτιμηθεί το εύρος της, μιας και είναι άγνωστη η στάση άλλων βουλευτών, όπως ο Γιάννης Πανούσης, οι οποίοι προβληματίζονται κρατώντας κλειστά τα χαρτιά τους.


Θέμης Δαγκλής 
TAGS