Να αναθέσει τα καθήκοντά του στους αντιπροέδρους της Βουλής αποφάσισε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων την περίοδο 2005-2008 η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα, ερευνάται από τις εισαγγελικές Αρχές και το ΣΔΟΕ.
Τη Δευτέρα ο κ. Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης, που σύμφων, με δημοσίευμα της Real News, υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό του και να δημοσιοποιηθεί.

Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, «επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Μεϊμαράκης «τόνισε δε ότι δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας».

Τη Δευτέρα το απόγευμα ο πρόεδρος της Βουλής επρόκειτο να καλέσει τους αντιπροέδρους της Βουλής ώστε να τους ενημερώσει για την απόφασή του να τον αναπληρώσουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων.

Για τη συνάντησή του με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για την απόφασή του αυτή, ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μεϊμαράκης επαναλαμβάνει ότι ότι ουδεμία εμπλοκή δική του υπάρχει στα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα και υπογραμμίζει: «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Μεϊμαράκη:

«Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης που σύμφωνα με δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό του και να δημοσιοποιηθεί.

Επίσης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Τόνισε δε ότι δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής καλεί σήμερα το απόγευμα τους Αντιπροέδρους της Βουλής στους οποίους θα ανακοινώσει την απόφασή του να τον αναπληρώσουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων. Για τη συνάντησή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για την απόφασή του αυτή, ενημέρωσε τους πολιτικούς Αρχηγούς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δηλώνει και πάλι με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία εμπλοκή δική του υπάρχει στα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα και υπογραμμίζει: «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».

Την ίδια ώρα, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βουλγαράκης κατέθεσε σήμερα με τη σειρά του μήνυση κατά των μαρτύρων που τον εμπλέκουν στην υπόθεση παράνομων αγοραπωλησιών, ύψους δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βουλγαράκης κατέθεσε μήνυση κατά των κ.κ. Ιωσήφ Λιβανού, Γιώργου Ζωγραφάκη και Ιωάννη Καρούζου, ενώ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έκανε λόγο για «λασπολογίες» και «μυθεύματα».