Με μια σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Κινήματος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση.
Ο κ. Παναγιωτακόπουλος τονίζει ότι τα νέα μέτρα διαλύουν οριστικά την κοινωνία και καλεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να μην συναινέσει στο «έγκλημα», όπως αναφέρει προειδοποιώντας ότι «ίσως να είναι το κύκνειο άσμα της αυτοκαταστροφικής του πορείας».

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι «έξω και πέρα από προεκλογικές εξαγγελίες και από προγραμματικές συμφωνίες οι συμμετέχοντες στην Κυβέρνηση υποτάσσονται στις διαθέσεις της τρόικα, προσφέροντας αίμα “αντί τριάκοντα αργυρίων”.

Οι περί πολλού εξαγγελίες Σαμαρά στο Ζάππειο γίνονται κουρελόχαρτα στο βωμό της πολιτικής αναξιοπιστίας και της προχειρότητας  προσφεύγοντας τυφλά στη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική. Οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ διαγράφονται καθώς αποδεικνύεται για άλλη μια φορά την τελευταία τριετία κατώτερο των περιστάσεων, επιβεβαιώνοντας την απόσταση που το χωρίζει πλέον από το λαό.  Η ΔΗΜΑΡ προσαρμόζει βίαια την πολιτική της ταυτότητα στις απαιτήσεις των δανειστών – εκβιαστών».

«Η κοινωνία διαλύεται οριστικά και μαζί της κάθε ελπίδα επιβίωσης ενός λαού που πληρώνει χωρίς να φταίει, την ανικανότητα των Κυβερνόντων και τα πολιτικά εγκλήματα ολίγων που μεταμφιέστηκαν σε «σωτήρες» του» συμπληρώνει ο ίδιος.

Υπογραμμίζει, τέλος, ότι «οι ανάλγητοι νεοφιλελεύθεροι του οικονομικού επιτελείου οδηγούν σε ανθρωποθυσία χιλιάδες Έλληνες πολίτες, γνωρίζοντας ότι το αίμα που ζητά η Τρόικα δεν θα είναι το τελευταίο. Ικανοποιούν κάθε απαίτηση προτείνοντας μέχρι και ρήτρες νέων περικοπών αν δεν πετύχουν τα προτεινόμενα μέτρα. Υπογράφουν από τώρα την πλήρη μετατροπή της χώρας σε παρία της Ευρώπης».