«Να διαλευκανθεί πλήρως και χωρίς καμία καθυστέρηση το ζήτημα της εμπλοκής πολιτικών προσώπων, όσο ψηλά και αν φτάνουν, σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού», ζητά σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και καλεί όλους τους φορείς (εφορίες, τράπεζες κλπ) να συμβάλουν στην περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος.
Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στη Δικαιοσύνη να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να υπάρξει απόδοση ευθυνών.
«Την ώρα που μεγάλα στρώματα της κοινωνίας αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, δεν είναι δυνατό να υπάρχουν υπόνοιες και σκιές στο πολιτικό σύστημα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, σε επίκαιρη ερώτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης ζητά εκ νέου απαντήσεις για τη διερεύνηση από το ΣΔΟΕ υποθέσεων πολιτικών προσώπων.

Όπως αναφέρει, στις 2 Σεπτεμβρίου 2012, σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή ζητήθηκαν πληροφορίες εάν το ΣΔΟΕ ερευνά υποθέσεις πολιτικών προσώπων για τις οποίες έχει ανοίξει φακέλους. Τέθηκε επίσης το ερώτημα «πόσοι είναι οι φάκελοι που διερευνώνται, πότε ξεκίνησε η έρευνα και σε ποια φάση βρίσκεται αυτή τη στιγμή».

Η απάντηση ωστόσο που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας με ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου 2012, όπως υποστηρίζει ο κ. Τσούκαλης, « είναι ελλιπής καθώς το μόνο στοιχείο που έθεσε υπόψιν μας είναι ότι οι έρευνες του ΣΔΟΕ αφορούν 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων» και για αυτό απευθύνει εκ νέου προς τον Υπουργό Οικονομικών τα εξής ερωτήματα:  

« Πότε ξεκίνησαν οι έρευνες για τις υποθέσεις των 32 πολιτικών προσώπων, σε ποια φάση βρίσκονται και πότε αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματά τους ; ».
TAGS