Στα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε υποθέσεις οικονομικής διαπλοκής αναφέρθηκε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, ζητώντας άμεση κάθαρση από τις αρχές.
Ερωτηθείς στο περιστύλιο της Βουλής ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι «τα σύννεφα πυκνώνουν τόσο από την εντεινόμενη οργή των εργαζομένων εν όψει του αντικοινωνικού πακέτου μέτρων που αναμένεται, όσο και από σειρά υποθέσεων που έρχονται στη δημοσιότητα και είτε αφορούν καταγγελίες που εμπλέκουν και τον Πρόεδρο της Βουλής, είτε αφορούν σε λίστα δεκάδων βουλευτών που εξήγαγαν παράνομα ποσά, η οποία δεν παραδίδεται στη Βουλή ενώ έχει ζητηθεί από μέρους μας, είτε και στην εξαφάνιση δισκέτας με χίλια και πλέον ονόματα που παρέδωσε η κ. Λαγκάρντ προ ενάμισι έτους στο Υπουργείο Οικονομικών και αγνοείται η τύχη της».

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Είμαστε σαφείς. Πρέπει να αρθούν όλα τα τυπικά εμπόδια που παρακωλύουν την αναγκαία άμεση εκκαθάριση όλων των υποθέσεων, έτσι ώστε να εξελιχθεί η πραγματική πολιτική και κοινωνική αντιπαράθεση με παράλληλη κάθαρση και να μην χρησιμοποιούνται, ενδεχομένως, αυτές οι υποθέσεις ως "αλεξικέραυνο" απέναντι στην ογκούμενη αντίσταση του λαού».