Μπαράζ συναντήσεων προεδρεία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη τους για τους λόγους, που τον οδήγησαν στο να αναστείλει προσωρινά τα καθήκοντά του, ως πρόεδρος της Βουλής, έχει από το πρωί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που αναμένεται να έχει σύντομα συνάντηση και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη. Ο κ. Μεϊμαράκης έθεσε στους συνομιλητές του προς προβληματισμό το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που δημοσιεύονται απόρρητα έγγραφα περί παρανόμου πλουτισμού βουλευτών, αυτοί οι ίδιοι να μην έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα στοιχεία, που τους αφορούν.

Ήδη, ο πρόεδρος της Βουλής είχε συνάντηση με τα προεδρεία των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ενώ, σύμφωνα με πηγές, είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ο κ. Μεϊμαράκης είχε προγραμματίσει για νωρίς το απόγευμα συνάντηση με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή των Γιάννη Μανιάτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Εύης Χριστοφιλοπούλου και Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Σημειώνεται πως αύριο, αναμένεται να συναντηθεί και με τους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων που δεν πρόλαβε να συναντήσει σήμερα, (Δημοκρατική Αριστερά, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ) προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις στην ίδια υπόθεση.

Ο κ. Μεϊμαράκης στη συνάντηση που θα εχει με τον κ. Ρουπακιώτη αναμέμνεται να εκφράσει την ενόχλησή του από το γεγονός της δημοσιοποίησης στοιχείων της έρευνας του ΣΔΟΕ για πρώην και νυν βουλευτές, χωρίς οι ίδιοι να έχουν λάβει γνώση γι' αυτά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Προέδρου της Βουλής, θα συζητήσει με τον κ. Ρουπακιώτη, τη δυνατότητα ενημέρωσης των ενδιαφερομένων πολιτικών, προκειμένου να δομήσουν τον αντίλογό τους. Η συνάντηση ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί και αύριο.