Την παραίτηση του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, φέρονται να ζήτησαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις κατηγορίες για εμπλοκή του σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος.  
Ο κ. Μεϊμαράκης είχε συνάντηση με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Γιάννη Μανιάτη, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την Εύη Χριστοφιλοπούλου, τον Ε' αντιπρόεδρο της Βουλής, Λεωνίδα Γρηγοράκο και άλλους βουλευτές.

Κατά την συζήτηση που έγινε οι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δριβελέγκας και Μιχάλης Κασσής ζήτησαν την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη από τα καθήκοντά του λόγω της υπόθεσης αυτής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Δριβελέγκας φέρεται να είπε πως όσο η υπόθεση αυτή βρίσκεται σε εκκρεμότητα, δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν τα νέα μέτρα που θέλει να λάβει η κυβέρνηση.

Μάλιστα τέθηκε η ηθική νομιμοποίηση των μέτρων, καθώς όπως φαίνεται να ειπώθηκε, δεν γίνεται ο κόσμος που θα δεχθεί τα νέα μέτρα να έχει την αίσθηση πως ο πρόεδρος της Βουλής εμπλέκεται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το protothema.gr, υπέρ της παραίτησης του κ. Μεϊμαράκη τάσσεται και ο βουλευτής, Μάρκος Μπόλαρης.