current views are: 1

26 Σεπτεμβρίου 2012
Δημοσίευση12:58

Mιχελογιαννάκης: «Η ΔΗΜΑΡ να εκβιάσει την κυβέρνηση για τα νέα μέτρα»

Στις δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία αναφέρεται με σημερινή του ανακοίνωση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι «η ΔΗΜΑΡ καλόπιστα θα πρέπει να εκβιάσει ώστε να μην εφαρμοστούν τα νέα επώδυνα μέτρα».

Δημοσίευση 12:58’
αρθρο-newpost

Στις δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία αναφέρεται με σημερινή του ανακοίνωση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι «η ΔΗΜΑΡ καλόπιστα θα πρέπει να εκβιάσει ώστε να μην εφαρμοστούν τα νέα επώδυνα μέτρα».

Στις δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία αναφέρεται με σημερινή του ανακοίνωση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι «η ΔΗΜΑΡ καλόπιστα θα πρέπει να εκβιάσει ώστε να μην εφαρμοστούν τα νέα επώδυνα μέτρα». Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Μιχελογιαννάκη:

«Έως σήμερα τα έσοδα των εργαζομένων έχουν ελαττωθεί περίπου κατά  14 δις ευρώ. Έως σήμερα περίπου 17 δις ευρώ έχουν χαθεί από την αγορά. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 96η θέση σε σύνολο 144 χωρών στην ανταγωνιστικότητα.

Ένας στους δύο νεοπροσλαμβανόμενους, είναι εργαζόμενος μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης. Με 1850 επιχειρήσεις να έχουν κλείσει το πρώτο εξάμηνο το 2012. Με το αποκορύφωμα της αδικίας να φτάνει, στο οι μισθωτοί να δηλώνουν 70 δις ευρώ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες 3,5 δις ευρώ. Η ανεργία καλπάζει στο 34%. Ο κατώτατος μισθός του 25αρη ανέρχεται στα 426 ευρώ. Το επίδομα ανεργίας ανέρχεται στα 359 ευρώ.

Έως σήμερα, δύο φορές ο  Γιώργος Παπανδρέου, δύο φορές ο Ευάγγελος Βενιζέλος και μία φορά ο Αντώνης Σαμαράς, έπλασαν όνειρα ότι τα μέτρα είναι για τελευταία φορά. Για άλλη μια φορά καλείται ο εύκολος δότης, ενώ υπάρχουν εθνικά ηθικά ισοδύναμα, να υποστεί μέτρα “μαζικής καταστροφής”. Μέτρα ούτε καν οριζόντια λόγο ανεπάρκειας του κράτους.

Μέτρα εκ των οποίων το 80% είναι μείωση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων. Ενώ το μνημόνιο μιλούσε για μείωση μισθών, συντάξεων και  επιδομάτων που ήδη έχουν γίνει και μάλιστα σε τρομερό βαθμό, η επικαιροποίηση του  μεσοπρόθεσμου δεν αναφέρει ότι τα 11,5 δις ευρώ πρέπει να είναι από περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Μέτρα με έσοδα και έξοδα μπλεγμένα κατά το δοκούν. Μέτρα που δεν αναφέρονται σε κανένα προεκλογικό πρόγραμμα. Μέτρα που δεν αναφέρονται στην προγραμματική συμφωνία. Μέτρα που από την έως σήμερα εμπειρία έφεραν την ύφεση από το 4,5% στο 7% και που αν εφαρμοστούν όπως αναφέρεται θα την ανεβάσουν ακόμα περισσότερο.

Μέτρα που ο πραξικοπηματικά αντισυνταγματικός τρόπος που τα κατεβάζουν στην Βουλή, αναιρεί το δικαίωμα για την ύπαρξη ρήτρας ή ισοδυνάμων και λυγίζουν τη συνείδηση του βουλευτή.

Μέτρα που πολλοί θεωρούν ότι είναι μονόδρομος και ότι αν δεν ψηφιστούν θα πέσει η κυβέρνηση. Πεδίο δόξης λαμπρόν για την  Δημοκρατική Αριστερά να χρησιμοποιήσει αυτόν τον εκβιασμό, μιας και κανέναν δεν συμφέρουν οι   εκλογές, ώστε καλόπιστα να εκβιάσει για την μη εφαρμογή τους, δηλαδή την απόλυτη καταστροφή της κοινωνίας.  

Φτάνει πια».


σχετικα αρθρα