«Αφού η συγκυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας και είναι πλέον αυτή η οποία ανέχεται και συνυπογράφει μέτρα βάρβαρα που οδηγούν σε ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα, το λόγο δεν μπορεί παρά να τον έχει η κοινωνία» ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη συγκέντρωση των συνδικάτων.
«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση πρέπει να είναι ένα ορόσημο μιας μεγάλης κοινωνικής αντεπίθεσης με όριο την τελική νίκη του λαού μας απέναντι στην τρόικα εξωτερικού και την τρόικα εσωτερικού» πρόσθεσε.

 «Αφού δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα στοιχειώδη, αυτά που οι ίδιοι υποσχέθηκαν εξαπατώντας τον ελληνικό λαό προεκλογικά, ο λόγος δεν μπορεί παρά να είναι στην κοινωνία, γιατί δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός αυτή την άδικη μονόπλευρη εξόντωση που επιβάλλεται εδώ και δυόμιση χρόνια. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Από την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, στα κοινωνικά δίκαια και ισοδύναμα μέτρα και τώρα στην πλήρη εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, η θεατρική ομάδα της συγκυβέρνησης ολοκληρώνει το γύρο των παραστάσεών της σε Ελλάδα και Βρυξέλλες» κατέληξε.

Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε αργότερα και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το επερχόμενο πακέτο μέτρων.

«Τα νέα μέτρα έρχονται να ολοκληρώσουν το κατεδαφιστικό έργο των κυβερνήσεων Παπαδήμου και Παπανδρέου, να αυξήσουν την ύφεση και την ανεργία, να πολλαπλασιάσουν τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, να διαλύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες. Η επιμήκυνση του μνημονιακού προγράμματος που παρουσιάζεται ως θείο δώρο δεν είναι τίποτα άλλο παρά επιμήκυνση της λιτότητας και νέα μνημόνια, σε μια οικονομία απονεκρωμένη από τις επιπτώσεις του μνημονίου.

Οι ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων, όπως έδειξαν και οι σημερινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, θα αποτελέσουν την απάντηση στα κοινά σχέδια τρόικας και κυβέρνησης. Το στρατηγικό σχέδιο της Αριστεράς για ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ανάπτυξη, αναδιανομή του πλούτου και κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί το μοναδικό κοινωνικά δίκαιο δρόμο εξόδου από την κρίση».