Ευρωπαϊκή περιοδεία Τσίπρα σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Αμβούργο


Τριήμερη περιοδεία σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Αμβούργο θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας.
Αύριο, Πέμπτη, στις 12:30 ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ  θα παραθέσει ομιλία στο προεδρείο της GUE (Ενωμένη Ευρωπαϊκή Αριστερά) στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ στις 15:00, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των δύο και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στις 16:30.

Την Παρασκευή,, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στο Βερολίνο, όπου και θα συναντηθεί στις 18:00 στα γραφεία του Die Linke με την ηγεσία του κόμματος και συγκεκριμένα με τους Gregor Gysi, Wolfgang Gehrcke και Diether Dehm.

Το Σάββατο, ο έλληνας πολιτικός είναι προσκεκλημένος στο Συνέδριο του Ιδρύματος Zeit - Stiftung της εφημερίδας Die Zeit, ως κεντρικός ομιλητής στην ενότητα «Το μέλλον της Ελλάδας - Το μέλλον της Ευρώπης». Η ομιλία με τίτλο «Θα μπορούσε το (η) Ευρώ(πη) να επιβιώσει χωρίς την Ελλάδα;» θα πραγματοποιηθεί στις 12:30.

Το Συνέδριο θα ανοίξει με ομιλία του ο γάλλος διανοούμενος κ. Stephen Hessel.

Στην συνέχεια, στις 14:30 στο κέντρο του Αμβούργου θα πραγματοποιηθεί ομιλία του κ. Τσίπρα, στο πλαίσιο της καμπάνιας του Die Linke για τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο