Τριήμερη περιοδεία σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Αμβούργο θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας.
Αύριο, Πέμπτη, στις 12:30 ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ  θα παραθέσει ομιλία στο προεδρείο της GUE (Ενωμένη Ευρωπαϊκή Αριστερά) στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ στις 15:00, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των δύο και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στις 16:30.

Την Παρασκευή,, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στο Βερολίνο, όπου και θα συναντηθεί στις 18:00 στα γραφεία του Die Linke με την ηγεσία του κόμματος και συγκεκριμένα με τους Gregor Gysi, Wolfgang Gehrcke και Diether Dehm.

Το Σάββατο, ο έλληνας πολιτικός είναι προσκεκλημένος στο Συνέδριο του Ιδρύματος Zeit - Stiftung της εφημερίδας Die Zeit, ως κεντρικός ομιλητής στην ενότητα «Το μέλλον της Ελλάδας - Το μέλλον της Ευρώπης». Η ομιλία με τίτλο «Θα μπορούσε το (η) Ευρώ(πη) να επιβιώσει χωρίς την Ελλάδα;» θα πραγματοποιηθεί στις 12:30.

Το Συνέδριο θα ανοίξει με ομιλία του ο γάλλος διανοούμενος κ. Stephen Hessel.

Στην συνέχεια, στις 14:30 στο κέντρο του Αμβούργου θα πραγματοποιηθεί ομιλία του κ. Τσίπρα, στο πλαίσιο της καμπάνιας του Die Linke για τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου.