Η έκρηξη του προέδρου της Βουλής, ξάφνιασε. Πολλοί, ακούγοντας τα όσα μετέδωσαν τα Μέσα από αυτά που είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πίστεψαν ότι δεν μπορεί να τα έχει εκστομίσει ένας πρόεδρος της Βουλής, ένας θεσμικός παράγοντας. Υπάρχουν όμως και άλλα πολλά που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.
Το newpost.gr, απομαγνητοφώνησε τις δηλώσεις του Β. Μεϊμαράκη, σταχυολόγησε τις πιο εντυπωσιακές και σας τις παρουσιάζει:

«Το κοστούμι του Προέδρου της Βουλής (ΠτΒ) δεν μου επιτρέπει τέτοιες απαντήσεις. Δεν πάω σαλονάτα και νομικά αλλά πάω στην αρένα! Αν τη συμπεριφορά μου την αποδεχτούν να είναι στην αρένα συμφωνώ. Πάντως ο Μειμαράκης θα κάνει ότι χρειαστεί για να λάμψει η αλήθεια. Το κοστούμι του ΠτΒ δεν μου επιτρέπει να απαντήσω… Βγάζω το σακάκι και λέω πως αν δεν ήμουν ΠτΒ δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον το θέμα. Εγώ το 2010 – 2011 ψάχτηκα, ελέγχτηκα για το θέμα των υποβρυχίων.

Ελέγχτηκαν οι λογαριασμοί μου και δίνω τώρα ελεύθερο να τους ξανανοίξουν. Δεν έχω πρόβλημα ας τα ανοίξουν όλα! Δεν έχω τίποτα με το Μαξίμου και τους αρχηγούς. Εγώ μπαίνω στην αρένα απέναντι σε κάποιους που χρησιμοποιούν αστήρικτες γελοιότητες!

Ο Νίκος δεν είναι περιθωριακή εφημερίδα. Είναι σοβαρός παίκτης και έχει πίσω του ολόκληρο πολιτικό, επιχειρηματικό σύστημα… Ξέρω που πάω να δώσω τη μάχη.Για αυτό θέλω να βγάλω το κοστούμι του ΠτΒ άμα λάχει! Δεν θα μου περιορίσει τη δική μου μάχη στην αρένα το κοστούμι του ΠτΒ. Θα το βγάλω…!

Πάω στην αρένα εν γνώσει μου σε μια άνιση μάχη, να αντιμετωπίσω μια χυδαιότητα, επειδή είμαι πολύ καθαρός. Λάθος πρόσωπο χτύπησε και πιθανόν να δημιουργηθεί αποσταθεροποίηση. Εν γνώσει μου τα λέω για αποσταθεροποίηση..! Επειδή ο φίλος μου ο Νικολάκης το ξέρει πως είμαι καθαρός, έβγαλε κάποιους σκελετούς σήμερα και επειδή φαντάζομαι θα βγάλει κι άλλα. Εγώ απαντώ τώρα για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Μετά ας βγάλει άλλες υποθέσεις. Μία μία να απαντάω…

Έρχεται και υιοθετεί αβασάνιστα ο Νίκος ο φίλος μου και λέει ξέπλυναν 10,5 δισ την περίοδο 2005-2008. Οποιοσδήποτε σοβαρός δημοσιογράφος θα το έψαχνε γιατί έτσι αναλαμβάνει και τη πλήρη ευθύνη. Εγώ μπαίνω στην αρένα κανονικότατα! Από ότι μου λένε δεν ξεπλένεις έτσι εύκολα χρήματα.

Ο Νίκος σκέφτηκε ότι το κάνεις εύκολα και δεν σε παίρνει χαμπάρι κανένας, για να καταλάβετε τι αρχιμαφιόζος είμαι ο πούστης!

Δεν μίλησα με τον Καρούζο από 2008. Είναι καταζητούμενος δεν είμαι από τύπους μιλάω και μάλιστα σε τέτοιους τύπους έχει βγει ένταλμα σύλληψης Εγώ μιλάω για μένα. 

Όποιος τα έχει κάνει να τα λουστεί. Με στενοχωρεί όμως να επιτίθενται σε όσους δεν έχουμε κάνει τίποτα. Γι’ αυτό είμαι στην αρένα, μπαίνω μπροστά και δεν καταλαβαίνω τίποτα.

Αφού πήρε καλαμάκι και θέλει πει το αίμα να του το δώσω να το πιεί!

Ήμουν πριν δύο χρόνια στην απόσυρση. Γίνεται μπάχαλο στη χώρα, σου λένε έρχεσαι να βοηθήσεις σε αυτή την μάχη; Και έρχομαι. Με όρους πολιτικούς. Γιατί πιστεύω ότι με αυτή τη πορεία θα σωθούμε. Μπορεί να διαφωνείς πολιτικά. Αυτά είναι τα πολιτικά τα άλλα είναι μαφιόζικα, αλήτικα.

Του απαντάω μόνο πολιτικά... για να έχεις μεγάλη αποδοχή είσαι αξιόπιστος αναλαμβάνεις την ευθύνη ότι είναι έτσι ρε πούστη;

Δεσμά όχι ασπίδα μου δημιουργεί ο ρόλος του ΠτΒ. Είναι ο περιορισμός του κοστουμιού… Η συμπεριφορά μου πρέπει να είναι έτσι, γιατί θεσμικά δεν μπορώ να δημιουργήσω αποσταθεροποιητικό κλίμα!

Το κοστουμι ΠτΒ δεν μου αφήνει περιθώριο... να βγάλω το παντελόνι... 

Υπάρχουν περιοδικά, κανάλια και εφημερίδες που επηρεάζουν. Αλλά και Αλήτες. Πρέπει τα άλλα μη σοβαρά να μην λαμβάνονται υπόψη. Άκουσα από το φίλο μου το να λέει ότι έδειξα υπερβολική ευαισθησία.

Έπρεπε δηλαδή να είμαι παχύδερμος. Αν ήταν σε μια εφημερίδα το δημοσίευμα που δεν έχει κύρος, προσωπικότητα και δεν είναι ο παίκτης του μεγέθους του Χατζηνικολάου, δεν θα έδινα σημασία.

Το ότι το γράφει αυτός γεννά πρόβλημα, και δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου, ξέρω ότι το συζητά όλη η Ελλάδα

Το κανάλι της Βουλής δεν θα κλείσει. Αντίθετα θα φέρω διάταξη που για να πουληθεί κάτι στη Βουλή θα θέλει τη σύμφωνη γνώμη των 4/5 του σώματος.

Αυτά λύνονται μεν στα δικαστήρια και τα σαλόνια, αλλά εγώ είμαι στην αρένα και εκεί θα δώσω τη μάχη κι ας είναι άνιση.

Στην πλατεία πρέπει να κατέβω, εκεί πρέπει να εξιλεωθώ που με έχει ματώσει γιατί με έδωσε βορά, εκεί πρέπει να καταλάβουν ότι είμαι αθώος, δεν με ενδιαφέρουν οι μηνύσεις και οι σαχλαμάρες, ούτε η εξεταστική, να έρθουν να την κάνουν.

Η κοινωνία θα καταλάβει ότι είμαι αθώος μόνο εάν ένα όργανο κύρους όπως το ΣΔΟΕ με έχει βγάλει ότι είμαι αθώος. Πώς θα απαντήσω εγώ σε αυτό τον κόσμο; Πως θα πάω εγώ σε αυτούς που με δίνει βορά έτσι, χωρίς τίποτα, δεν υπάρχει τίποτα, τίποτα, τίποτα. Γιατί με δίνει βορά;

Είμαι στην αρένα, είμαι εδώ, είμαι παρών, μπαίνω μπροστά και δεν καταλαβαίνω τίποτα.

Πάνος Ρασσιάς


Σχετικά θέματα:

Μεϊμαράκης σε Παυλόπουλο: Έλα να... γλύψεις τον δικό μου, είναι πιο ωραίος!

Ο φυγόδικος Ιωάννης Καρούζος διαμένει σε σουίτα ξενοδοχείου!

Όλοι γνώριζαν για το «Karouzos gate» από τον Απρίλιο του 2011

Χατζηνικολάου: «Βαγγέλη, όταν βγάλεις το παντελόνι, να πηγαίνεις τοίχο-τοίχο»