«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Τουρκία για το θέμα των θεωρήσεων», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, που φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού δικτύου ΝΤV.
Η κ. Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε ως «πρώτο βήμα», τις διευθετήσεις που αποφασίστηκαν στις αρχές του καλοκαιριού για τη διευκόλυνση της έκδοσης θεωρήσεων.

«Το πρώτο βήμα είναι πάντοτε πολύ σημαντικό και έχουμε, ήδη, πραγματοποιήσει ένα πρώτο πετυχημένο βήμα», είπε και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα κινείται στο πλαίσιο των διαδικασιών της συνθήκης Σένγκεν. «Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που παρείχε διευκολύνσεις στους Τούρκους πολίτες και βλέπω ότι είχαμε σημαντικά αποτελέσματα», υπογράμμισε. Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη συνεργασία σε θέματα τουρισμού, η Ελληνίδα υπουργός τόνισε ότι «διανύουμε μια περίοδο πολύ καλών σχέσεων μεταξύ των λαών των δύο χωρών», προσθέτοντας ότι «θέλουμε να ενισχύσουμε τους δεσμούς συνεργαζόμενοι, για αμοιβαίο όφελος».

«Πολλοί Τούρκοι επισκέπτονται την Ελλάδα και πολλοί Έλληνες την Τουρκία. Όλοι λένε ότι περνούν καλά. Μπορούμε να αυξήσουμε αυτές τις επισκέψεις. Επίσης, μπορούμε να προσφέρουμε "κοινά πακέτα" για τουρίστες από μακρινές χώρες, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Κορέα… Γι' αυτό βρίσκομαι, σήμερα, στην Τουρκία. Πιστεύω ότι, αν ενώσουμε τις προσπάθειες μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κατάσταση "win-win"». Για τη σημερινή κρίση, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε τη δυσκολία των συγκυριών.

«Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε» είπε και υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό να έχουμε μια κυβέρνηση συνασπισμού και είναι πολύ πιο σπουδαίο να μπορεί κανείς να εστιάζει στα πράγματα που τον ενώνουν, όταν βρίσκεται μπροστά σε κρίση». «O τουρισμός είναι ο τομέας, που μπορεί να μας βγάλει απ' την κρίση» επισήμανε η Ελληνίδα υπουργός, τονίζοντας ότι «ο τουρισμός αποτελεί το 18% του εθνικού εισοδήματός μας, αυτή τη στιγμή».