«Είμαστε σε μέρες κρίσιμες όπου ο κάθε πολίτης - ο οποίος κλήθηκε και καλείται να υποστεί θυσίες - θέλει να ξέρει ότι αυτοί που διαχειρίζονται τα δημόσια πράγματα τα διαχειρίζονται αποτελεσματικά, με διαφάνεια, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα» σημείωσε ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό.
«Όταν καλείται το ελληνικό κοινοβούλιο να πάρει επώδυνες αποφάσεις, δεν μπορεί να υπάρχει πάνω από το κοινοβούλιο σκιά», τόνισε ο κ. Μπόλαρης, υπογραμμίζοντας πως «όταν η καταγγελία είναι σοβαρότατη και στρέφεται κατά δημοσίων προσώπων, υπάρχει ηθικό και πολιτικό ζήτημα. Αν πρέπει να γίνει διερεύνηση – και αυτή πρέπει να γίνει άμεσα και τώρα για να φύγουν οι σκιές που βαρύνουν αυτήν τη στιγμή συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα - δεν μπορεί ο τρίτος στην θεσμική σειρά της ελληνικής δημοκρατίας παράγων, ενώ σκιάζεται από καταγγελίες για σοβαρότατες πράξεις, να παραμένει στη θέση του. Το μήνυμα το οποίο περνά στην κοινωνία είναι λάθος».

Ο κ. Μπόλαρης κατέληξε, λέγοντας, «Θεωρώ λοιπόν ότι για να μπορεί να λειτουργήσει η διοίκηση, να μπορεί να λειτουργήσει το ΣΔΟΕ, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, η δικαιοσύνη ανεπηρέαστη, είναι υποχρεωμένος ο πρόεδρος της Βουλής να παραιτηθεί» διευκρινίζοντας  πως η χθεσινή επίθεση του προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, εναντίον της Realnews, ήταν αχαρακτήριστη.