Διέψευσε ότι υπήρξε εντολή από τον πρωθυπουργό ή από οποιονδήποτε άλλον οργανισμό, για αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Συνδέσμου, Γιάννη Λαγού.
Στην ερώτηση με αντικείμενο την αστυνομική παρακολούθησης των γραφείων της Χ.Α., ο κ. Λαγός διαπίστωσε «πόλεμο του υπουργού εναντίον της Χρυσής Αυγής», επικαλούμενος και την απόφαση για άρση της προστασίας των βουλευτών της.

«Από πότε υπάρχει συλλογική ευθύνη εδώ πέρα μέσα; Γιατί αν δεχθούμε πως υπάρχει παράπτωμα (που για μας δεν υπάρχει φυσικά παράπτωμα), με ποιο δικαίωμα το κάνει σε όλους;» ρώτησε ο κ. Λαγός. «Τι εντολές έχει λάβει ο κ. Δένδιας και από που έχει δεχθεί πιέσεις εναντίον της Χρυσής Αυγής, από κέντρα εντός ή εκτός Ελλάδος;».

«Η επίκαιρη ερώτηση που μού κατατέθηκε έχει δύο σκέλη: Ποιες εντολές έλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής; Απάντηση: «Ουδεμία». Από ποιους άλλους φορείς; Απάντηση: «Από κανέναν άλλον οργανισμό»» περιορίστηκε να αναφέρει ο κ. Δένδιας.

«Συνεχίστε κατ' αυτόν τον τρόπο! Η ΧΑ είναι σφυρηλατημένη στο δρόμο! Εμείς, είτε εντός, είτε εκτός Κοινοβουλίου, πάλι τα ίδια θα κάνουμε! Θα μας βρίσκετε διαρκώς αντιμέτωπούς σας!» επανήλθε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

«Δεν κρίνω πως υπάρχει αντικείμενο προς απάντηση», σχολίασε ο κ. Δένδιας.