Η Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία έκανε δεκτή την αίτηση της βουλευτή της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, για άρση της βουλευτικής της ασυλίας, με αφορμή την υπόθεση της μη δήλωσης του ενός εκατ. δολαρίων του συζύγου της, Ισίδωρου Κούβελου στο «πόθεν έσχες» που υποβάλλουν από κοινού.
Το αίτημα της κυρίας Μπακογιάννη έγινε δεκτό με ψήφους 236 υπέρ, 5 κατά, 3 παρών - και μία άκυρη.

Νωρίτερα, σε ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σας ζητώ και το ζητώ απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής να ψηφίσετε υπέρ της άρσης της ασυλίας μου, επιτρέποντάς μου επιτέλους ν’ αποδείξω στην πράξη αυτά τα οποία υποστήριζα τόσα χρόνια. (...) Η υπόθεση αυτή έγινε μεγάλο πολιτικό θέμα, το οποίο θίγει την τιμή και την υπόληψη τόσο τη δική μου όσο και του συζύγου μου.
Η υπόθεση αυτή μου έχει στοιχίσει πολιτικά και προσωπικά. Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν γιατί επικαλούμαι τη συναδελφική σας αλληλεγγύη, και ελπίζω και πιστεύω και ζητώ να ψηφίσετε υπέρ της άρσης της ασυλίας μου, ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης για να μην μείνει καμία σκιά, την οποία να μπορούν να εκμεταλλευθούν οι γνωστοί άσπονδοι φίλοι μου. Πιστεύω ότι ο καθένας από σας, μπαίνοντας στη θέση μου θα ζητούσε το ίδιο».