Συνάντηση με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, θα έχει απόψε στην τουρκική μόνιμη αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.
Η συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο των εργασιών της 67ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας, ο κ. Αβραμόπουλος θα παραστεί και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε σύντομη τελετή για την υπογραφή της τριμερούς διυπουργικής συμφωνίας Ελλάδας- Ιταλίας- Αλβανίας για την προώθηση του σχεδίου αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στην 6η Υπουργική Συνάντηση της Συνθήκης Απαγόρευσης Πυρηνικών Δοκιμών και στο γεύμα των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, ενώ το βράδυ θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Επίσης, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της εφημερίδας «Νιου Γιορκ Τάιμς», σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η εικόνα της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατά τις χθεσινές επαφές του στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης Ζλάτκο Λαγκουμτζίγια και της Αλβανίας Έντμοντ Παναρίτι. Παράλληλα, είχε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με το Νάσερ Τζάουντεχ, υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, όπως και με τον Αντόνιο Πατριότα, υπουργό Εξωτερικών της Βραζιλίας.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος είχε συνάντηση με τον Νίαλ Ντενγκ Νίαλ, υπουργό Εξωτερικών του Νοτίου Σουδάν, το οποίο είναι και το νεότερο κράτος- μέλος του ΟΗΕ.