Χείμαρρος ήταν και σήμερα κατά τη συνάντηση του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ο κ. Μεϊμαράκης σχολιάζοντας το επεισόδιο με τον Προκόπη Παυλόπουλο τόνισε ότι ο Προκόπης είναι φίλος του όπως και ο... Γιώργος Καρατζαφέρης. Σχετικά με τα οικονομικά του στοιχεία τόνισε ότι έχει δώσει εντολή να δοθούν στην δημοσιότητα όλα τα πόθεν έσχες του από το 1989 έως σήμερα, ενώ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει τα πυρά του κατα του Νίκου Χατζηνικολάου τον οποίο και κάλεσε να δημοσιοποιήσει και εκείνος από την πλευρά του τα οικονομικά του στοιχεία.

«Έχω δώσει εντολή να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα πόθεν έσχες από το 1989 έως σήμερα, πιστεύω ότι και ο κ. Χατζηνικολάου θα έχει έχει την ίδια ευθιξία να δημοσιοποιήσει κι εκείνος το δικό του. Να ξέρω ποιος είναι ο κριτής μου» είπε. Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Χατζηνικολάου περί ευθύνης Μεϊμαράκη για ό,τι του συμβεί στο εξής, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι «την ίδια ευθύνη θα έχει κι εκείνος για εμένα. Θα προσευχόμαστε αμοιβαία» ενώ σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες Ζωγραφάκη είπε ότι «εάν ήξερα για το έγγραφο Ζωγραφάκη, θα έλεγα παιδιά, έχω μια εκκρεμότητα, δεν μπορώ να γίνω Πρόεδρος της Βουλής. Θα έλεγα ευχαριστώ πολύ αλλά...».

«Όταν είσαι σε ένα αξίωμα έχεις κι άλλη ιδιότητα. Είσαι στο αξίωμα, όμως παράλληλα, έχεις και την ιδιότητα του βουλευτού, έχεις και την ιδιότητα του μέλους της ΝΔ, έχεις και την ιδιότητα του οικογενειάρχη, του πατέρα» είπε και πρόσθεσε ότι η συμπεριφορά που σου επιβάλλει η θεσμική σου ιδιότητα εκλαμβάνεται πολλές φορές ως αδυναμία υπεράσπισης με επιχειρήματα των απόψεων σου, απαιτείται να είσαι και ο άνθρωπος με το χαρακτήρα που έχεις για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.

Σχετικά με την χθεσινή του... εξομολόγηση, ο κ. Μεϊμαράκης είπε στους δημοσιογράφους, ότι εάν είπε μερικά πράγματα παραπάνω, είναι επειδή τον... γαργάλησαν οι δημοσιογράφοι. «Δεν ήταν επίσημη συνέντευξη Τύπου, όπου ο Πρόεδρος της Βουλής θα μιλούσε έτσι και πράγματι δεν θα ήταν σωστό», είπε. Ωστόσο πρόσθεσε πως εάν βγει σε ένα παράθυρο και υπερασπιστεί τον εαυτό του, θα πουν ότι Πρόεδρος της Βουλής δεν μιλάει καλά; «Και δηλαδή, καθόλου δεν θα μιλάω; Πως θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου; ρώτησε.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, σκέφτεται την παραίτηση, αν και όπως εξελίσσεται η υπόθεση, δεν υπάρχουν ουσιαστικές στηρίξεις των κατηγοριών. Όπως είπε, έχει ήδη ελεγχθεί οικονομικά και ότι του πουν να κάνει, θα το κάνει. «Είναι βαρύ να μου λέει ότι τα πήρα. Δεν λέει απλά ότι μου ήρθε η πληροφορία και τα έβγαλα, ευθέως, αλλά αναλαμβάνει την ευθύνη ότι τα πήρα. Ωραία πάμε να το αποδείξουμε» είπε εννοώντας τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Αν υπάρχουν off-shore εταιρίες, να ανοίξουν. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ακεραιότητα του αποδεικτικού υλικού με την άμεση δημοσιοποίησή του, όλα. Και εάν κάποιος έχει φόβο μην αλλοιωθούν τα πράγματα, μάλλον πρέπει να είναι ο βαλλόμενος. Λοιπόν, γιατί δεν συμφωνεί; Άμεση δημοσιοποίηση τώρα, ούτως ώστε να ξέρουν όλοι, και η κοινή γνώμη και η Βουλή. Εφόσον ο Νίκος έχει κι άλλα στοιχεία κακώς δεν τα δίνει, τον καλώ να τα δημοσιοποιήσει τώρα» τόνισε.

Καταλήγοντας ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στο σχόλιο Χατζηνικολάου, ότι εάν βγάλει το παντελόνι πρέπει να πάει τοίχο-τοίχο. «Αυτό που είπα ήταν χαριεντισμός. Αν ο Νίκος έχει ξεφύγει τόσο να μου απαντάει σε τέτοιο επίπεδο, δεν θέλω να πω κάτι άλλο, γιατί θα πουν κάποιοι πάλι για ήθος. Μου αρέσει που μιλούν για ήθος αυτοί που μας λούζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ...» είπε.


Σχετικά θέματα:

Η πραγματική «εξομολόγηση» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Μεϊμαράκης σε Παυλόπουλο: Έλα να... γλύψεις τον δικό μου, είναι πιο ωραίος!

Ο φυγόδικος Ιωάννης Καρούζος διαμένει σε σουίτα ξενοδοχείου!

Όλοι γνώριζαν για το «Karouzos gate» από τον Απρίλιο του 2011

Χατζηνικολάου: «Βαγγέλη, όταν βγάλεις το παντελόνι, να πηγαίνεις τοίχο-τοίχο»