Αιχμές εναντίον της κυβέρνησης αλλά και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την υπόθεση ανάθεσης αντιδραστηρίων σε συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία αλλά και για την γενικότερη διαχείριση του κλάδου της Υγείας, άφησε η υφυπουργός Υγείας και βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φωτεινή Σκοπούλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ηπειρωτικός Αγών».
Η κα Σκοπούλη εκθέτει ανοικτά την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για εταιρείες χορηγούς του δημοσίου αλλά και για κάποιους που ενδιαφέρονται «για τη νομιμοφάνεια και όχι για τη νομιμότητα». Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου ότι η ίδια απασχόλησε τον Τύπο με την υπόθεση της ανάθεσης αντιδραστηρίων σε συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρία, όπου πολλοί μίλησαν για σκάνδαλο, η κα Σκοπούλη απάντησε ότι αυτόν τον χαρακτηρισμό τον υιοθέτησαν οι «κίτρινες φυλλάδες». 

«Όλα γίνονται γιατί κάποιοι θεωρούν ότι όλοι είναι ίδιοι. Θεωρούν ότι όλοι πρέπει να τα παίρνουν. Όταν βάζει κάποιος τα θεσμικά όργανα (σ.σ. Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας) να λύνουν τα θέματα, δεν τους αρέσει. Εγώ ποτέ δεν θα διαπραγματευτώ με μια εταιρία ούτε για δωρεά ούτε για έκπτωση. Τα θεσμικά όργανα είναι αυτά που πρέπει να κάνουν τη διαπραγμάτευση. Τώρα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία η εταιρία έχει δωρίσει 30.000 δείγματα. Η εταιρία αυτή δηλαδή είναι χορηγός του ελληνικού κράτους. Πιστεύει κάποιος ότι η εταιρία αυτή ως χορηγός δεν θα πάρει κάποιο αντάλλαγμα από το κράτος; Δυστυχώς πολλοί φαίνεται ότι ενδιαφέρονται για τη νομιμοφάνεια και όχι για τη νομιμότητα, ο δε όρος δεοντολογία απουσιάζει από το λεξικό τους» είπε.

Σε άλλη ερώτηση για το αν θα πετύχει η συνεργασία τριών ατόμων από διαφορετικά κόμματα σε ένα υπουργείο η κα Σκοπούλη απάντησε ότι ο καθένας έχει τον χαρακτήρα του και την ιδεολογία του, τις πολιτικές του πεποιθήσεις.

«Οφείλουμε να συνεργαστούμε. Με αυτή την αντίληψη, εξάλλου, μπήκα στο υπουργείο. Μπορεί να είναι οτιδήποτε ο άλλος, αλλά δεν παύει να έχει μια θεσμική ιδιότητα. Είμαι εδώ για να συνεργαστώ και να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου. Οι αρμοδιότητές μου, βέβαια, φτάνουν μέχρι ενός βαθμού. Δεν έχω τη δυνατότητα να αλλάζω μέλη διοικητικών συμβουλίων. Μπορώ όμως να αναδεικνύω την πραγματικότητα. Πιθανόν σε κάτι να βοηθήσει κι αυτό» απάντησε.

Ερωτώμενη για τα αναξιοποίητα κτίρια των Ιωαννίνων πολλά από τα οποία ανήκουν στο υπουργείο Υγείας, η κα Σκοπούλη  εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα εν λόγω κτίρια θα πρέπει όπως και να έχει να αξιοποιηθούν είτε από το υπουργείο είτε από τον Δήμο. Ωστόσο δεν παρέλειψε να αφήσει για ακόμη μία φορά τις αιχμές της για την κυβέρνηση λέγοντας ότι «το μείζον πρόβλημα στη χώρα μας είναι ότι το νοικοκύρεμα δεν το θεωρούν πολιτική».