Ως μνημείο πολιτικής υποκρισίας της τροϊκανής συγκυβέρνησης, αναγνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την εντολή επείγουσας διενέργειας οικονομικού ελέγχου στην ΠΑΣΕΓΕΣ, τη ΓΕΣΑΣΕ και τη ΣΥΔΑΣΕ που ζήτησε από το  ΣΔΟΕ και τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.
«ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ απέκλεισαν από τη χρηματοδότηση θεσμοθετημένες και κινηματικές οργανώσεις νέων αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων. Επί δεκαετίες με μοναδικό στόχο την εξαγορά συνειδήσεων, τη διαιώνιση του δικομματικού σάπιου πολιτικού συστήματος και την εφαρμογή πολιτικών εξόντωσης των μικρών και μεσαίων αγροτών, εξέθρεψαν και στήριξαν τις ηγεσίες των αγροτικών οργανώσεων που διαχειρίστηκαν με αδιαφάνεια δισ. δημόσιου χρήματος αλλά και χρημάτων των αγροτών που πλήρωναν αναγκαστικά για αμφίβολες πολλές φορές υπηρεσίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως επιθυμεί απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος αλλά και πλήρη, ουσιαστικό και μόνιμο έλεγχο καθώς και τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του.