Καταγγελίες για «στοχευμένες κουμπαριές με μεγάλο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που προσωπικά εκτιμώ και σέβομαι και με εισαγγελέα Εφετών» εννοώντας – δίχως όμως να τους κατονομάζει – τους κυρίους Μεϊμαράκη και Γεράκη, κάνει ο επιχειρηματίας Ιωσήφ Λιβανός, στο πλαίσιο επιστολής που έστειλε στις 12 Σεπτεμβρίου στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η επιστολή παρελήφθη από την Βουλή στις 12.9.2012 καθώς έχει και τον σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου ενώ  την έχουν παραλάβει και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως επιβεβαιώθηκε και από το γραφείο του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, καθώς και ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, Στυλιανός Στυλιανόπουλος.

Στην επιστολή του, ο κ. Λιβανός μιλάει ως καταγγέλων, αναφερόμενος στην υπόθεση με τον κ. Καρούζο, ενώ κάνει έκκληση για προστασία, η οποία τελικά όπως φαίνεται από όσα γράφει δεν έγινε δεκτή.

Παράλληλα, στην επιστολή γίνεται λόγος για επικίνδυνος ρώσους υπηκόους που σύμφωνα με τον κ. Λιβανό έχουν σχέση με τον καταγγελόμενο, όπως επίσης και σε παράνομες κρατικές συμβάσεις οπλικών συστημάτων που σχετίζονται με την Ελλάδα και υποθέσεις με ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Εξάλλου στην επιστολή ο κ. Λιβανός υποστηρίζει ότι δέχθηκε πιέσεις που από μεγάλα μέσα ενημέρωσης για να δώσει στοιχεία για την υπόθεση.

Παράλληλα, ενημέρωσε γραπτώς το ΣΔΟΕ τα ονόματα των δημοσιογράφων και τον δημοσιογραφικό οργανισμό που τον προσέγγισαν.

Όλα αυτά όπως ισχυρίζεται έγιναν προεκλογικά, ενώ όπως αναγράφεται στην επιστολή, ανάλογες πιέσεις δέχθηκε και από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.