Ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου για την επιστολή - καταγγελία του Ζωγραφάκη


Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς κατέθεσε εκ νέου σήμερα ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος με την οποία ζητά να ενημερωθεί για το εάν και πότε ο σημερινός πρωθυπουργός, ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών έλαβαν γνώση για την επιστολή- καταγγελία του κ. Ζωγραφάκη σχετικά με τις δραστηριότητες του ομίλου «Karouzos».
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής αναφέρει αναλυτικά την εξώδικη καταγγελία του κ. Ζωγραφάκη, η οποία εστάλη στον υπουργό Οικονομικών, και προειδοποιούσε για μεγάλες απώλειες για το Δημόσιο εφόσον αγνοηθούν οι καταγγελίες του.

Ταυτόχρονα, συνεχίζει η ερώτηση του κ. Νικολόπουλου η επιστολή - καταγγελία κοινοποιήθηκε και στον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στον σημερινό πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά καθώς και στη γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Και καταλήγει ο κ. Νικολόπουλος:

«Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Πότε προσωπικώς έλαβε γνώση ο τότε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινός Πρωθυπουργός περί της επιστολής - καταγγελίας αυτής

Να κατατεθεί το διαβιβαστικό έγγραφο και να μας γνωστοποιηθεί ο αριθμός πρωτοκόλλου.

- Έχει πρωτοκολληθεί στο γραφείο του τότε Πρωθυπουργού και πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ η επιστολή αυτή;

Να κατατεθεί το έγγραφο με ενσωματωμένο το σχετικό πρωτόκολλο εισερχομένου καθώς και σχετικό απόσπασμα από το πρωτόκολλο που τηρείται στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

- Πότε περιήλθε σε γνώση του τότε Υπουργού Οικονομικών το συγκεκριμένο έγγραφο;

Να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο, όλη η αλληλογραφία καθώς και η σελίδα του πρωτοκόλλου που κατεγράφη η εισερχόμενη ενημερωτική επιστολή προς τον τότε Υπουργό Οικονομικών.

Επίσης να κατατεθούν όλες οι έγγραφες εντολές που έδωσαν όλοι οι αρμόδιοι Υπουργοί -Οικονομικών, Ανάπτυξης,  Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, από τότε μέχρι σήμερα και τις απαντήσεις καθώς και τις αναφορές που έχουν λάβει».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο