Την αντίδρασή της για την εμπλοκή του ονόματός της στη λίστα του ΣΔΟΕ που εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα σε σκάνδαλο με παράνομο πλουτισμό εξέφρασε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Στη δήλωση της η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η πολιτική της διαδρομή υπήρξε πάντα «διαφανής και κρυστάλλινη» όπως και η περιουσιακή της κατάσταση που αποτυπώνεται στις δηλώσεις πόθεν έσχες, που έχουν εξάλλου δημοσιευθεί.

«Στη δημοκρατία είναι αυτονόητο και αναγκαίο οι πολιτικοί και όσοι ασκούν δημόσια διοίκηση να είναι στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών, κάτω όμως από τις διαδικασίες που θέτει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και το κράτος δικαίου. Είναι απαράδεκτο για ελέγχους σε εξέλιξη χωρίς αποτελέσματα, να καλλιεργούνται φήμες μέσα από ανεπίσημες διαρροές, να επιχειρείται αδιάκριτη ισοπέδωση, ενοχοποίηση, στοχοποίηση και λασπολογία. Προκαλεί εντύπωση και τίθεται το ερώτημα ποιο κέντρο κατασκευάζει λίστες και κάνει διαρροές, γιατί επελέγη η συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ποιος επιχειρεί να ενοχοποιήσει συλλήβδην και να θέσει τον πολιτικό κόσμο σε ομηρία» είπε.

Αναφερόμενη στην εμπλοκή του του ονόματος της σε σχέση με έλεγχο των μελών της διακομματικής επιτροπής προμήθειας τρόλεϊ από τον ΗΛΠΑΠ πριν μια δεκαετία, το 2002, η κα Ξενογιαννακοπούλου απαντά ότι τότε ως Γενική Γραμματέας Εμπορίου συμμετείχε θεσμικά εκ του νόμου, ex officio, στις διακομματικές επιτροπές, μεταξύ των οποίων και σε ορισμένες συνεδριάσεις της συγκεκριμένης διακομματικής επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν εξάλλου, πέραν των άλλων Γενικών Γραμματέων Υουργείων, εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του Συνασπισμού, καθώς και δύο δικαστικοί λειτουργοί.

«Οι αποφάσεις σε κάθε στάδιο του διαγωνισμού πάρθηκαν αφού τα σχετικά ερωτήματα λύθηκαν ενώπιον αρμόδιων δικαστηρίων και σύμφωνα με τις αποφάσεις τους, και οι καταρτισθείσες συμβάσεις εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια του αρμόδιου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σε κάθε περίπτωση, εάν υπάρχει διαδικασία ελέγχου σε εξέλιξη, πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί με ταχύτατους ρυθμούς, και τα αποτελέσματα της να δημοσιοποιηθούν, γιατί είναι απαράδεκτο να δημιουργούνται σκιές και υπόνοιες. Αυτό οφείλει να εξασφαλίσει και η αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Από την πλευρά μου επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε έννομο δικαίωμα μου στο βαθμό που οι αναφορές στο πρόσωπό μου θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου» καταλήγει η κα Ξενογιαννακοπούλου.