Την κατηγορία ότι η κυβέρνηση ψεύδεται όσον αφορά την οικονομική της πολιτική και το Μνημόνιο, διατύπωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μιλώντας σήμερα το μεσημέρι σε εκδήλωση στο Αιγάλεω.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι η κυβέρνηση επενδύει στην τρομοκρατία και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από τη δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου στη βουλή μόλις χθες ότι αν δεν κάναμε το μνημόνιο, δεν θα’ χαμε να πληρώσουμε τις συντάξεις.

Δηλαδή, πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα , αναφερόμενη στην κυβερνητική πολιτική ήταν να διασφαλιστούν οι επιχειρηματίες "να ληστεύουν το λαό, να ληστεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία οι τράπεζες, χρόνια τώρα και χωρίς το κράτος να καταβάλει την επιχορήγηση και λέει το εξής: Δεν θα είχα να σε πληρώσω". Δηλαδή, διερωτήθηκε η κ. Παπαρήγα, πρέπει να δεχτούμε το μνημόνιο διαρκείας, να ανεβαίνουν τα όρια συνταξιοδότησης, να μας κόβουν τα δώρα, να μας μειώνουν τις συντάξεις, να ρίχνουν το επίπεδο των μισθών, για να μην -λέει- χρεοκοπήσουμε. Μα, ο λαός, είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ, είναι ήδη σε χρεοκοπία και η κυβέρνηση έχει κάνει στάση πληρωμών. Δεν επιστρέφει το ΦΠΑ. Μείωσε μισθούς, δεν επιχορηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν επιχορηγεί τα νοσοκομεία.

Για την πολιτική του κόμματός της η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι η αντιπαράθεση του ΚΚΕ είναι πριν απ’ όλα απέναντι στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη στιγμή , πρόσθεσε, αυτό που γίνεται έχει ένα κοντόφθαλμο στόχο και έχει και ένα ευρύτερο. Ο κοντόφθαλμος είναι ο εξής: Το ΠΑΣΟΚ να αναπληρώσει τις απώλειες του στον α’ γύρο, με τις ψήφους του Δημαρά, τις ψήφους του Μητρόπουλου και με τις ψήφους του Ψαριανού. Να μπορέσει να ανακόψει τη ροή προς το ΚΚΕ. Αν η Αττική είχε συσχετισμό αλά Ικαρία, τότε και εδώ θα πήγαιναν όλοι μαζί, δεν έχει τέτοιο συσχετισμό γι΄αυτό πάνε χώρια. Και αυτό δεν γίνεται μόνο στην Αττική, γίνεται σε όλη την Ελλάδα, με διάφορες παραλλαγές. Παντού υπάρχουν 2-3 συνδυασμοί της ΝΔ, 2-3 του ΠΑΣΟΚ. Σε άλλες περιπτώσεις είναι κατασκευασμένο κόλπο, σε άλλες προέκυψε και αξιοποιείται.

Για τις πολιτικές εξελίξεις η κ. Παπαρήγα είπε ότι η κ. Μπακογιάννη ετοιμάζει κόμμα, γλυκοκοιτάζει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Αύριο μπορεί να πάει κάπως αλλιώς. Επίσης, πρόσθεσε, ο Καρατζαφέρης πότε γλυκοκοιτάζει προς το ΠΑΣΟΚ, πότε προς τη ΝΔ, ανάλογα τι προκύψει. Το κυριότερο όμως το έχει πει: Συναίνεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ονειρεύεται να γίνει υπουργός σε μια συμμαχική κυβέρνηση. Με γεια του, με χαρά του.

Επομένως, είπε η κ. Παπαρήγα, κυοφορείται το σκηνικό μιας διαφορετικής διάταξης των πολιτικών δυνάμεων για να περάσει δια πυρός και σιδήρου αυτή η βάρβαρη πολιτική και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για όσους δεν έχουν ψηφίσει ποτέ ΚΚΕ να το κάνουν τώρα.