Είδηση δεν μπορεί να είναι ποιοι ελέγχονται, αλλά προφανώς το αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων» ανέφερε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση, σχολιάζοντας τη διαρροή της λίστας του ΣΔΟΕ με τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχει.
«Το ΣΔΟΕ, όπως και κάθε άλλη υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, έχει καθήκον να διενεργεί τους προβλεπόμενους από το νόμο ελέγχους, χωρίς καμία εξαίρεση. Είδηση δεν μπορεί να είναι ποιοι ελέγχονται, αλλά προφανώς το αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί η δημιουργία εντυπώσεων πλήττει ακόμη περισσότερο την πολιτική ζωή του τόπου και τελικά την ίδια τη δημοκρατία, όταν οι εντυπώσεις αυτές είναι αβάσιμες ή γενικεύονται σε μια ισοπεδωτική λογική» αναφέρει η Ιπποκράτους.

«Έρευνα από έρευνα διαφέρει. Άλλο μια τυπική έρευνα, για να τεθεί στο αρχείο μια ανώνυμη, αόριστη και συκοφαντική επιστολή και άλλο κάτι συγκεκριμένο, επώνυμο, συνοδευόμενο από στοιχεία που το καθιστούν άξιο διερεύνησης. Καταδικάζουμε τις "διαρροές" - ιδίως όταν αυτές γίνονται σε πολιτικά ύποπτο χρόνο ή αναπαράγουν ήδη γνωστές υποθέσεις - και ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές να ολοκληρώσουν τάχιστα τους ελέγχους» επισημαίνεται.

«Πιστεύουμε» συνεχίζει η ανακοίνωση «ότι οι έλεγχοι που αφορούν πολιτικά και γενικότερα δημόσια πρόσωπα πρέπει να προχωρούν χωρίς καμία χρονοτριβή, προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά. Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει το νόμο 4022/11, που λύνει τα χέρια στις αρμόδιες αρχές να επιταχύνουν τις διαδικασίες».

Η Ιπποκράτους καταλήγει αναφέροντας ότι «υποχρέωση, τέλος, της Δικαιοσύνης είναι να ερευνά κάθε θέμα, όπως προβλέπουν οι δικονομικές διαδικασίες, προστατεύοντας ταυτόχρονα το κύρος κάθε προσώπου, επώνυμου ή ανώνυμου και, κυρίως, το κύρος των δημοκρατικών θεσμών, ανεξαρτήτως προσώπων».
TAGS