«Περίμενε ολόκληρη τη ζωή του για αυτή τη στιγμή, και πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες τον βλέπουν ως την τελευταία ελπίδα στην Ελλάδα για τη σταθερότητα», σημειώνουν οι New York Times στη σημερινή τους έκδοση, αναφερόμενοι στον Αντώνη Σαμαρά, σε κείμενό τους που φιλοξενεί συνέντευξη του πρωθυπουργού.


«Αλλάζουμε, αλλά την ίδια στιγμή οφείλετε να μας βοηθήσετε», είναι το μήνυμα που απευθύνει ο Αντώνης Σαμαράς προς τους εταίρους της Ελλάδας, σύμφωνα με το έγκυρο έντυπο.

 

«Υπάρχει ελπίδα, είναι η μόνη που μπορώ να προσφέρω», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Όποιο άλλο σενάριο, θα μπορούσε να σημαίνει και «το τέλος της Ελλάδας», παρατηρείται.

 

«Νομίζετε ότι μπορεί κάποιος να είναι ευτυχισμένος ως πρωθυπουργός της Ελλάδα αυτήν την περίοδο;», αναρωτήθηκε με χαμηλή φωνή ο πρωθυπουργός, τοποθετώντας τους αγκώνες στα γόνατα, στο πλαίσιο της συνέντευξής του την Παρασκευή, γράφουν οι NYT. «Αυτό είναι το πιο δύσκολο επάγγελμα στον κόσμο. Είναι αμιγής πόνος», προσέθεσε ο κ. Σαμαράς.

 

Όπως σημειώνουν οι NYT, o κ. Σαμαράς τόνισε πως «δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από το ευρώ », αφήνοντας εν τούτοις να εννοηθεί ότι oι όροι για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη ενέχουν πολιτικό και οικονομικό κόστος.

 

Ορμώμενος από τα επεισόδια που σημειώθηκαν και στις μεγάλες διαδηλώσεις της απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι αποτελούν κι αυτά «ένα προϊόν της μεγάλης κρίσης και της μεγάλης ύφεσης» που ταλανίζει τη χώρα.

 

 «Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Ελλάδα και στην Ισπανία και αύριο σε άλλες χώρες, πρέπει να διασφαλιστεί ότι αυτό δεν θα ενταθεί», προειδοποεί ο κ. Σαμαράς τους εταίρους του, γράφει με νόημα το αμερικανικό έντυπο.