Αιχμές για τον τρόπο χειρισμού της εμπλοκής του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην «υυπόθεση Καρούζου» άφησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, μιλώντας πολύ δυσάρεστες καταστάσεις που πλήττουν το θεσμό του κοινοβουλίου, προκαλώντας θλίψη.


«Οι χειρισμοί θα πρέπει να γίνονται με πολύ σοβαρότητα
και με πολύ νηφαλιότητα και οι όποιες αντιδράσεις να χαρακτηρίζονται επίσης από σοβαρότητα και νηφαλιότητα», υπογράμμισε ο κ. Πετσάλνικος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

Για την εκφραστική εκτράχυνση των ημερών, ο πρώην πρόεδρος τόνισε πως «δεν υπάρχουν κανόνες τους κανόνες θα πρέπει οι ίδιοι να τους θέτουμε και να τους εφαρμόζουμε, οι απαιτήσεις είναι αυξημένες δεν είναι θέμα σεμνότητας και καθωσπρεπισμού».

Για τη φερόμενη ως λίστα του ΣΔΟΕ,  ειπώθηκε ότι «οι χειρισμοί του δεν ήταν οι καλύτεροι δυνατοί. Όλα αυτά δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή και υπάρχει ο κίνδυνος ισοπέδωσης των πάντων και αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Δεν θα ήθελα ούτε καν να σκεφτώ ότι μπορεί ελεγκτικούς μηχανισμός του ΣΔΟΕ ή δικαστική εξουσία να μπαίνουν σε παιχνίδια διαρροών. Τότε τα φαινόμενα θα ήταν τραγικά και γι' αυτό δεν θέλω ούτε καν να το σκεφτώ».