Συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είχα σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης


Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «χαίρομαι που είστε εδώ και τα ξαναλέμε, γιατί σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος μας είναι και ουσιαστικό και ηθικό το χρέος όλων να συμβάλουν στην προσπάθεια για την ανάκαμψη του τόπου. Τα πράγματα όπως γνωρίζετε είναι δύσκολα και θα ήθελα, κ. Πρόεδρε, να μιλήσουμε για αυτά τα ζητήματα».

Από την πλευρά του Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών δήλωσε ότι «ευχαριστούμε πολύ, κ. Πρωθυπουργέ. Πρέπει να ξέρετε ότι ο εφοπλιστικός κόσμος συναισθανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και τη μοναδική ευκαιρία που έχει η χώρα να ανακάμψει και να αναπτυχθεί, ανταποκρίνεται πλήρως στις προκλήσεις, δηλώνει παρών και συμβάλει στην προσπάθεια μέσα από τα φορολογικά έσοδα που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Χώρα μας βρίσκεται στη δυσκολότερη στιγμή μιας πολύ κρίσιμης περιόδου. Η συζήτηση που κάναμε με τους Έλληνες Εφοπλιστές στηρίζεται κυρίως στην κοινή προσπάθεια να υπάρξει στήριξη της Ελληνικής οικονομίας αυτές τις δύσκολες στιγμές. Εκτιμώ ότι αυτός ο κοινός τόπος θα οδηγήσει σε αποτελέσματα. Η Ένωση Εφοπλιστών έχει αύριο Διοικητικό Συμβούλιο και από εκεί και πέρα θα εξελιχθεί αυτή η συζήτηση. Εκείνο που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι αυτή τη δύσκολη περίοδο όλοι οι Έλληνες στηρίζουν την Πατρίδα κι αυτό φαίνεται καθαρά».