Για λαϊκισμό κατηγορεί τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στους εργαζομένους του ΟΠΑΠ.


Για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι παρά εκφραστής του «ξεπερασμένου κρατισμού», «αλλεργικός» στις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αφού παντού βλέπει «φαντάσματα».

«Με αφορμή το θέμα του ΟΠΑΠ, λαϊκίζει ασύστολα, υιοθετώντας αβασάνιστα ανυπόστατες καταγγελίες τόσο για τη διαδικασία της πώλησης μετοχών του Οργανισμού όσο και για τη λειτουργία και το ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Μέσα στον πανικό του να κατηγορήσει τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για προχειρότητα σε σχέση με τα στοιχεία που αφορούν στον ΟΠΑΠ, ο κ. Κεδίκογλου τελεί εν πλήρει συγχύσει» ανέφερε σε σχόλιό του το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Ο ΟΠΑΠ αυτή τη στιγμή κατέχει δύο άδειες, που αποτελούν περιουσιακό του στοιχείο, συνολικής αξίας 935.000.000 ευρώ. Στο Ελληνικό Δημόσιο, ως μετόχου με συμμετοχή 34%, μόνο από τις δύο άδειες, αντιστοιχεί περιουσία 317, 9 εκ. ευρώ. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι έτοιμο να ξεπουλήσει τον ΟΠΑΠ για 500.000.000 ευρώ. Εάν δε το ποσό που αντιστοιχεί στο Ελληνικό Δημόσιο από τις δύο συγκεκριμένες άδειες είναι 849.000.000 ευρώ, όπως μας πληροφορεί ο κύριος Κεδίκογλου, ο ΟΠΑΠ πρόκειται στην πραγματικότητα να χαριστεί. Μήπως θα έπρεπε να παρέμβει ο εισαγγελέας γι’ αυτό το απαράδεκτο ξεπούλημα;» κατέληξε.