Η σημερινή κυβέρνηση με την πολιτική που εφαρμόζει είναι η χειρότερη μετά το 1974, δήλωσε σήμερα, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Σκουρλέτης αναγνώρισε τις παθογένειες του ελληνικού συστήματος και του μοντέλου που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, λέγοντας ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε συζητήσει μια διαφορετική αντιμετώπιση της κρίσης στον ευρωπαϊκό χώρο.

Σημείωσε πως θέση του κόμματος του είναι η Ελλάδα να είναι μέλος της ευρωζώνης, παρά τις διαφωνίες -όπως είπε- που εκφράζει το κόμμα ως προς την λειτουργία της ζώνης του ευρώ.

Εκτίμησε πως αν εφαρμοστεί το νέο πακέτο μέτρων, το 2013 θα έχουμε τον ξαφνικό θάνατο της Ελλάδας, κάτι που θα διαχεόταν στο σύνολο της Ευρώπης.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία της Eurostat που φέρει την χώρα μας μεταξύ των 10 ακριβότερων κρατών της ΕΕ, είπε πως στην Ελλάδα, υπάρχει ένα πλέγμα που δεν επιτρέπει να λειτουργήσουν οι κανόνες της αγοράς και απέδωσε σε εναρμονισμένες πρακτικές τις υψηλές τιμές των προϊόντων.

Σχολιάζοντας τα περί κόμματος της δραχμής, ο κ. Σκουρλέτης, είπε πως αυτό ήταν η βασική επιχειρηματολογία της άλλης πλευράς που ήθελε να θεμελιώσει - όπως είπε- ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έθετε σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ.