Επίθεση στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση εξαπέλυσε ο βουλευτής και υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπουργείου Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών.
«Ο υπουργός εργασίας δίνοντας "γη και ύδωρ" στην τρόικα υπέγραψε νέο συμβόλαιο οικονομικού και κοινωνικού θανάτου εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων. Η τρόικα ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας να σφαγιάσει για χάρη των τοκογλύφων πιστωτών της χώρας ό,τι απέμεινε όρθιο από μισθούς, τριετίες, συντάξεις, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, θέσεις εργασίας, ωράρια, εργασιακές σχέσεις, αποζημιώσεις απολύσεων και κοινωνικές πολιτικές και ο υπουργός Εργασίας συνυπέγραψε πρόθυμα μαζί τους ένα συμβόλαιο οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης του ελληνικού λαού» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί το λαό να δώσει ενωμένος και αποφασισμένος τη μάχη για να μην περάσει το πιο καταστροφικό μέχρι σήμερα πακέτο μνημονιακών μέτρων, για να ανατραπούν τα μνημόνια και η κυβέρνηση που τα υπηρετεί και για μια άλλη πολιτική κοινωνικής και οικονομικής ανόρθωσης της χώρας, παραγωγικής ανασυγκρότησης και ριζικής αναδιανομής εισοδημάτων σε όφελος των κοινωνικών αναγκών» κατέληξε ο κ. Στρατούλης.