Για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στις περίφημες λίστες του ΣΔΟΕ.
«Είναι η πρώτη φορά που τουλάχιστον υπάρχει ελληνική  κυβέρνηση και έλληνας πρωθυπουργός που διαπραγματεύεται ουσιαστικά και σκληρά. Κάτι το οποίο στο παρελθόν όχι μόνο δεν είχαμε συνηθίσει αλλά πολλές φορές με ομολογίες πρώην υπουργών είχαμε φτάσει στο σημείο να αποδεχόμαστε οτιδήποτε η Τρόικα ή οι δανειστές μας ζητούσαν χωρίς καμία διαπραγμάτευση» τόνισε. 

«Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά, βάζει κόκκινες γραμμές και εν πάση περιπτώσει η οποιαδήποτε συζήτηση πάνω στην φάση μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης δεν ωφελεί…» είπε ακόμα ο βουλευτής της ΝΔ.

Για τις «λίστες» του ΣΔΟΕ ο κ. Σπηλιωτόπουλος επισήμανε ότι «οιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί από μένα να εξουσιοδοτηθεί να αναζητήσει τον οποιοδήποτε λογαριασμό μου».

Ο ίδιος συνέχισε: «Υπάρχουν άλλα δύο ζητήματα, το ένα ζήτημα είναι πως προήλθε αυτή η λίστα. Είδα ότι στο δικό μου όνομα αναγράφεται "ανώνυμη καταγγελία", τι σημαίνει αυτό στην εποχή μας; Πως είναι δυνατόν δηλαδή αυτή τη στιγμή οιοσδήποτε πολιτικό να εκτίθεται με αυτό τον τρόπο, να υπονομεύεται ή να σπιλώνεται όταν διαρρέετε το όνομά του γιατί εξετάζεται όχι με βάση μια τεκμηριωμένη καταγγελία αλλά με βάση μια ανώνυμη προφορική καταγγελία».

«Ποιος προέβλεψε αυτή τη διαδικασία, οιοσδήποτε να μπορεί με έναν ανώνυμο τηλέφωνο… η πικραμένη πρώην σύντροφός σου, ο πικραμένος γείτονας… Ξέρετε πόσους πικραμένους συγγενείς έχω! Όταν η διαδικασία μιλάει για το ανώνυμο δεν γνωρίζουμε αν αυτή η καταγγελία έγινε ή δεν έγινε. Εάν δεν μπορούμε να αποδείξουμε αν έγινε ή δεν έγινε τότε προφανώς εμφιλοχωρεί η υπόθεση σκοπιμότητας και προφανώς η σκοπιμότητα εδώ είναι προφανής. Να αποπροσανατολίσει και να σκιάσει μια προσπάθεια που κάνει η ελληνική κυβέρνηση να εκταμιεύσει τη δόση και κυρίως να διασφαλίσει τη θέση μας στην ευρωζώνη. Ποιος κατασκεύασε μια λίστα μαϊμού, ποιος έβαλε συγκεκριμένα ονόματα και μάλιστα τόσο ατεκμηρίωτα;» είπε μεταξύ άλλων.

Για την απώλεια της λίστας Λαγκάρντ, ο βουλευτής της ΝΔ είπε: «Είναι δυνατόν αυτή η λίστα η οποία είναι υπαρκτή, που μιλάμε για διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών προς το εξωτερικό και κατατεθειμένα στο εξωτερικό να χάνεται αλλά να μην χάνεται η λίστα των ανωνύμων καταγγελιών για τους πολιτικούς;»