Στο θέμα του ομολόγου των 3,2 δισ. ευρώ που πληρώθηκε στην ΕΚΤ, επανέρχονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κατηγορώντας την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ ότι αποφεύγει να απαντήσει στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση.

«Καταγγέλλουμε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η οποία με προκλητικό τρόπο αποφεύγει κατά παράβαση κάθε κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, να έρθει στη Βουλή, προκειμένου να απολογηθεί για ποιο λόγο στις 20-8-2012 προχώρησε στην καταβολή 3,2 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ προκειμένου να εξοφλήσει ομόλογο του ελληνικού δημοσίου στην ονομαστική του αξία, ενώ η ΕΚΤ το είχε αγοράσει με έκπτωση 40%», τονίζει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος, Νότης Μαριάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από 20-8-2012 έχει κατατεθεί σχετική γραπτή ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, η οποία αφού το υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησε, μετετράπη σε επίκαιρη ερώτηση, ωστόσο και πάλι, όπως καταγγέλλει, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ανυπέρβλητο κώλυμα και δεν προσήλθε στη προγραμματισμένη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Παρ' όλα αυτά, όπως αναφέρει, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να γνωρίζει πως «ό,τι και να κάνει, θα συρθεί αργά ή γρήγορα στη συζήτηση της εν λόγω επίκαιρης ερώτησης».