Ο πρόεδρος της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τους που ενέχουν οι πολιτικές υποθέσεις που ταλανίζουν τη χώρα, ενώ κατακρίνει τον χειρισμό του ΠΑΣΟΚ για την λίστα της Λαγκάρντ. Όπως αναφέρει ο κ. Παναγιωτακόπουλος στην ανακοίνωσή του: «Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος συνεχίζεται. Όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα, (εμπλοκές πολιτικών προσώπων σε υποθέσεις διαπλοκής, λίστες, φοροφυγάδες και μεγαλοκαταθέτες στο εξωτερικό), μόνο περήφανους δεν πρέπει να κάνουν όσους διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας.

Είναι επόμενο και λογικό η απόσταση ανάμεσα σε αυτούς και το λαό να μεγαλώνει, η κρίση αξιοπιστίας της πολιτικής να παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, η επιφυλακτικότητα απέναντι στις προθέσεις των πολιτικών να μετατρέπεται σε βεβαιότητα για την επικράτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.    

Ένας ολόκληρος λαός δοκιμάζεται σκληρά εξαιτίας των δικών τους επιλογών και των διαχρονικών καταστροφικών πολιτικών τους, οδηγείται στην απόγνωση την ίδια στιγμή που χιλιάδες φοροφυγάδες, με τη βούλα της κρατικής ανικανότητας πίνουν στην υγεία των... «κορόιδων».

Απαιτείται άμεση απόδοση των πολιτικών αλλά και των ποινικών ευθυνών, όπου υπάρχουν και παραδειγματική τιμωρία όσων οδήγησαν τα πράγματα εδώ.

Απαιτείται το ξεκαθάρισμα των υποθέσεων αυτών ΕΔΩ και ΤΩΡΑ με όποιο πολιτικό κόστος. Απαιτείται να επανέλθει στο προσκήνιο η πολιτική γενναιότητα και η ευθύτητα προκειμένου να αναληφθούν ευθύνες.

Πρέπει οι λογικές συγκάλυψης, ανευθυνότητας και φθηνού λαϊκισμού να αποτελέσουν παρελθόν. Πρέπει η Δικαιοσύνη να λειτουργήσει επιτέλους συγκροτημένα, στοχευμένα και αποτελεσματικά.  Ο εξευτελισμός του πολιτικού συστήματος δεν προοιωνίζει ευχάριστες εξελίξεις για τη Δημοκρατία μας. Και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν ΟΛΟΙ».