Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης πραγματοποίησε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος, μετά την ομιλία του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, ο οποίος αναφέρθηκε στην παγκόσμια κρίση και την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για την ανάγκη στήριξης της χώρας μας.
«Η Ελλάδα θέλω να σας ενημερώσω, κλυδωνίζεται από την κρίση. Θέλω να γνωρίζετε πως βρισκόμαστε στον 5ο χρόνο ύφεσης. Το πρόγραμμα στο οποίο η χώρα μου συμφώνησε με ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ έχει μέχρι τώρα προκαλέσει μείωση του ΑΕΠ κατά 25%, σε τρία χρόνια έχει προκαλέσει ανεργία υπερδιπλάσια από πριν που είναι τώρα 25%. Ειδικά στους νέους κάτω των 25 ετών είναι άνω του 50%. Οι νέοι και ιδιαίτερα οι πλέον μορφωμένοι μεταναστεύουν προς Ευρώπη, Αυστραλία και ΗΠΑ με αποτέλεσμα να χάνουμε πολλά καλά μυαλά και ικανούς ανθρώπους που μας είναι απαραίτητοι για την πολυπόθητη ανάπτυξη» είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Το σχέδιο διασώσεως έχει μειώσει υπερβολικά τις κινητές και ακίνητες αξίες της χώρας και έχει διαλύσει την ιδιοκτησία. Είπατε κ. Γκουρία ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να δώσουμε στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να της δώσουμε χρόνο. Σας λέω πως ναι, θέλουμε χρόνο, αλλά θέλουμε και κάτι άλλο. Θέλουμε στήριξη ναι και θετικές δηλώσεις για τη χώρα μου. Η συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής στο ευρώ, αλλά αυτό θέλει στήριξη από όλους» τόνισε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

«Ανάπτυξη δεν έρχεται σε μια χώρα που κλυδωνίζεται η θέση της στο ευρωσύστημα. Τέλος σας ενημερώνω ότι αφού δεν υπάρχουν χρήματα, τότε η ανάγκη των πολεμικών αποζημιώσεων στη χώρα μου είναι πια επιτακτική» είπε ακόμα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ απάντησε πως «το θέμα της Ελλάδας υπήρχε χρόνια. Το χρέος της είναι το 2% του συνολικού ευρωπαϊκού και δεν το είχαμε δει. Δεν απομονώσαμε   την περίπτωση της Ελλάδας και τώρα μαζί με Ισπανία και Ιταλία είναι ένα απελπιστικό πρόβλημα».
TAGS