Καθώς δεν υπάρχουν χρήματα, η ανάγκη των πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα είναι πλέον επιτακτική, τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, απευθυνόμενος στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Ο κ. Μαρκόπουλος μίλησε εκτάκτως έπειτα από την ομιλία του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνxελ Γκουρία, ο οποίος έκανε αναφορά στην παγκόσμια κρίση και την Ελλάδα.

«Ανάπτυξη δεν έρχεται σε μια χώρα που κλυδωνίζεται η θέση της στο ευρωσύστημα», υπογράμμισε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εμμένοντας ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Ελλάδα διανύει τον πέμπτο χρόνο ύφεσης.
Ξεχωριστή αναφορά υπήρξε στη μείωση του ΑΕΠ της χώρας κατά 25% την τελευταία τριετία, καθώς και στον υπερδιπλασιασμό της ανεργίας.

Τέλος, ορμώμενος από την αποστροφή του κ. Γκουρία, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν χρήματα για την χώρα μας, αλλά πρέπει να της δοθεί χρόνος, ο κ. Μαρκόπουλος ζήτησε «στήριξη και θετικές δηλώσεις για την Ελλάδα», αφού σε αντίθετη περίπτωση, όπως παρατήρησε, η χώρα δε θα μπορέσει να επιστρέψει στην ανάπτυξη.