Έληξε νωρίτερα η, ακόμα μία, συνάντηση Σαμαρά - Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ακολούθησε την πολλοστή σύσκεψη μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και των εκπροσώπων της τρόικας Τόμσεν, Μαζούχ, Μόρς, χωρίς όμως ακόμη να υπάρχει κατάληξη στο θέμα του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, άρα και δίχως «φως» στο «τούνελ» της διαδικασίας εκταμίευσης της δόσης.

 

Εξερχόμενος της πρωθυπουργικής έδρας, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι «υπάρχει μεγάλο κενό με την τρόικα», παρατηρώντας όμως πως καταβάλλονται εργώδεις προσπάθειες ώστε να υπάρξει σύγκληση, «είτε πηγαίνοντας εμείς στις θέσεις τους είτε ερχόμενοι εκείνοισ τις δικές μας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, με στόχο να διασφαλιστεί η γρηγορότερη δυνατή καταβολή της πολυπόθητης δόσης.

 

Εν τω μεταξύ, ο κ. Στουρνάρας στη Bild δηλώνει, «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα πάρει φρέσκο χρήμα από το τελευταίο πακέτο μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου».

«Δεν χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα, χρειαζόμαστε μόνο περισσότερο χρόνο.Αυτό ακριβώς θα εξηγήσω στους συναδέλφους μου, υπουργούς Οικονομικών», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, για να παρατηρήσει στη συνέχεια, «είμαστε καλά προετοιμασμένοι γι αυτή τη συζήτηση», όπως και ότι «πρέπει να κάνουμε κάτι επιτέλους ενάντια στην ύφεση. Η κατάσταση αυτή δε μπορεί να συνεχιστεί αιώνια με αυτόν τον τρόπο».

 

«Δύσκολη» η διαβούλευση

 

Προς το Μέγαρο Μαξίμου κατευθύνθηκε έπειτα από τη συνάντησή του με τους αντιπροσώπους της τρόικας, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με σκοπό να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καθώς οι διαβουλεύσεις ως το Eurogroup της Δευτέρας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

 

Η συνάντηση που προηγήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών διάρκεσε από τις 16:00 έως και τις 17:30, με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών να δηλώνει κατόπιν αυτής, «Δουλεύουμε με ορίζοντα το Eurogroup με στόχο το βέλτιστό δυνατό αποτέλεσμα».  

 

Ως προς τον ακριβή χρόνο καταβολής της δόσης, η ίδια πηγή πληροφόρησης παρατήρησε, με νόημα, «Βλέποντας και κάνοντας».