Η περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» αποτελείται από 1991 λογαριασμούς, αποτυπώνει την κίνησή τους από το 1997 έως το 2007 και εκτείνεται σε περίπου 3.000 σελίδες.
Το έτος 2007, μηδενικοί εμφανίζονται οι 1200 από τους συνολικά 1991 λογαριασμούς Ελλήνων στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη.
 
Από το σύνολο των λογαριασμών που παραδόθηκαν από τις γαλλικές αρχές στο υπουργείο των Οικονομικών επί υπουργίας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, περίπου 350 λογαριασμοί ανήκουν σε γνωστές ελληνικές οικογένειες, που έχουν σχέσεις με την Ελβετία, εφοπλιστών και εταιρειών τους (offshore). Άλλοι τόσοι είναι περίπου οι λογαριασμοί ελλήνων φοιτητών της περιόδου.
 
Απομένουν λοιπόν περίπου 80 με 90 λογαριασμοί ιδιωτών, και μιας offshore που έχει σχέση με πρώην υπουργό. Ωστόσο ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης κατέθεσε στη Βουλή ότι μεταξύ των ονομάτων που περιέχονταν στη λίστα δεν είδε όνομα πολιτικού.
 
Με βάση τα στοιχεία για τους δικαιούχους των λογαριασμών στην Ελβετία όπως αποκαλύπτονται από το protothema.gr, εκτιμάται ότι το προσδοκώμενο μέγιστο όφελος από την επιβολή φόρων δε θα ξεπερνούσε τα 30 εκατ. ευρώ. Άνθρακες ο θησαυρός ή έγινε άνθρακας η πραγματική λίστα;


Σχετικά θέματα:

Άρχισαν να συζητιούνται τα πρώτα ονόματα της «λίστας Λαγκάρντ»

Είναι άραγε όλα τα ονόματα στο CD ή κάποια… χάθηκαν;