«Η κοινωνία είναι γονατισμένη και οι δανειστές, μάς έπιασαν από το λαιμό», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, στο πλαίσιο εκδήλωσης στην Παλαιά Βουλή για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, θρησκευτικού «προστάτη» του δικαστικού σώματος.

 

Ο υπουργός  Δικαιοσύνης παρακάλεσε ιδίως τους δικαστικούς λειτουργούς να «ανασκουμπωθούν», «αυτοθυσιαζόμενοι», υπογραμμίζοντας, «οφείλουμε να δώσουμε στην κοινωνία τη δυνατότητα να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της στο δικαστικό σύστημα».

Σύμφωνα με τον κ. Ρουπακιώτη, και το δικαστικό σύστημα αποτελεί τμήμα της καθώς από τη μία βαρύνεται με την παθογένεια οργάνων της λειτουργίας του κράτους, ενώ από την άλλη δεν στάθηκε, όσο θα έπρεπε, σε επίπεδο υψηλής ευθύνης σε κρίσιμες στιγμές.

Ο υπουργός, υπογράμμισε ότι  τόσο οι θεσμοί όσο και το δικαστικό σύστημα έχουν χρέος να ανταποκριθούν σε κάθε απαίτηση, στον άνεργο που υποβάλει αγωγή, στο χαμηλοσυνταξιούχο, στο χαμηλόμισθο, στο νεόπτωχο επαγγελματία. «Γι' αυτό, συμμεριζόμενος το παράπονό σας, όλοι καλούμαστε να ανασκουμπωθούμε, να αυτοθυσιαστούμε. Επαναλαμβάνω να αυτοθυσιαστούμε, αυτό απαιτεί η κοινωνία», κατέληξε.