Τους Οικονομικούς Εισαγγελείς, κ. Πεπόνη και Μουζακίτη επισκέφθηκε στα γραφεία του ΣΔΟΕ Αθήνας ο βουλευτής και συντονιστής του ΚΙΝ.Α. Νίκος Νικολόπουλος.
Ο Νίκος Νικολόπουλος ζήτησε την παρέμβασή τους και την ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης με την λίστα των 1991 Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, που αποκαλύφθηκε ότι δύο χρόνια πριν είχε παραδοθεί από την Κριστίν Λαγκάρντ στον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αναγέννηση ζήτησε την έρευνα για το «εάν ο Αρχηγός του τρίτου σε δύναμη ελληνικού πολιτικού κόμματος Ευ. Βενιζέλος, μπορεί να κατέχει επί πάνω από ένα χρόνο αντίγραφο λίστας που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Ελληνικού Δημοσίου».

«Η πλήρης αποκάλυψη όσων συγκάλυψαν επί δύο χρόνια την υπόθεση, όσων απέκρυψαν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές την λίστα, όσων την εξαφάνισαν και κυρίως ο τρόπος που τη διαχειρίστηκαν στο παρασκήνιο, αποτελεί μέγιστη αναγκαιότητα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αλλά και προσφορά στην Δημοκρατία και στην Εθνική ασφάλεια, ενώ παράλληλα, κοινοποίησε στους Εισαγγελικούς Λειτουργούς όλες τις πολυσέλιδες ερωτήσεις του, τις οποίες έχει καταθέσει εδώ και δυο χρόνια στη Βουλή για τη συγκεκριμένη υπόθεση», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Νικολόπουλος.

Τέλος ο κ. Νικολόπουλος ως πληρεξούσιος του Λαού για πολλά χρόνια στην Εθνική Αντιπροσωπεία μετέφερε την αξίωση των Ελλήνων Πολιτών: «Να κληθούν άμεσα από τη Δικαιοσύνη οι πρώην Υπουργοί Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελος Βενιζέλος για να μάθουμε γιατί ο Γ. Παπακωνσταντίνου κάλυψε την υπόθεση και ο Ευ. Βενιζέλος κρατούσε τη λίστα στο σπίτι του πάνω από ένα χρόνο χωρίς μάλιστα να τη γνωρίζουν οι αρμόδιες κρατικές αρχές.

Επίσης να κληθούν οι Γ. Καπελέρης και Ι. Διώτης για να εξηγήσουν το ρόλο τους στην υπόθεση αλλά και να ακολουθήσουν οι Γ. Σαχινίδης, Γ. Ζαννιάς και Π. Οικονόμου για να ομολογήσουν εάν και τι παρέλαβε και τι γνώριζε καθένας τους. Ακόμα να κληθεί ο πρώην Γ.Γ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος, που γνωρίζει πολλά για τις διαθέσεις του πολιτικού του προϊστάμενου του πρώην Υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την αποκάλυψη και τη φορολόγηση των καταθετών στις Ελβετικές Τράπεζες».

«Τέλος να καταθέσουν στον Εισαγγελέα, οι πρώην πρωθυπουργοί Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμος καθώς και ο εν ενεργεία Α. Σαμαράς για όσα γνώριζαν από τις διεθνείς επαφές τους με τους Γάλλους Πρωθυπουργούς και αξιωματούχους».